Novosti

Udruga sv. Juraj i ove godine sudjelovala u Uskočkom boju za Klis

Na Kliškoj tvrđavi održan je povijesno-scenski spektakl Uskočki boj za Klis, a na dvodnevnim spektaklu oživljene povijesti sudjelovalo je preko 300 članova povijesnih postrojbi i viteških skupina iz cijele Hrvatske i Europe, među kojima je bila i Udruga Sveti Juraj iz Đurđevca.
Bitka je to koja svake godine posjetitelje vrati u srednji vijek i doba obrane Klisa od Osmanlija. Ovu manifestaciju organizira Povijesna postrojba Kliški uskoci.
Priredba Uskočki boj za Klis ove se godine održavala 26. i 27. srpnja unutar same tvrđave te na Trgu Mejdan. Osim bitke, posjetitelji su mogli promatrati žongliranje s vatrom, uživati u prigodnoj glazbi, promatrati u sudjelovati u viteškom turniru u mačevanju i strjeličarstvu i u raznim drugim zanimljivostima.
Članovi Udruge sv. Juraj za vrijeme održavanja manifestacije posjetiteljima su predstavili i scenski prikaz Legende o Picokima, a svojim su nastupom pobudili zanimanje velikog broja domaćih i stranih turista za ljepote i znamenitosti Grada Đurđevca.

Povezani članci

Back to top button
Skip to content