Novosti

Upisi u srednje škole i profesionalna orijentacija djece u emisiji Neki novi klinci

Kako se približava kraj školske godine, za velik broj djece dolazi vrijeme odluke kamo nakon osnovne škole. A o upisima u srednju školu te o profesionalnoj orijentaciji djece, razgovarali smo sa gostima emisije Neki novi klinci, a to su bili ispred OŠ Grgura Karlovčana Đurđevac; pedagog Nikola Vuković, psihologinja Marija Sladoljev i učenici 8. razreda Ana Marija Đuričić i Karlo Grgičin.
Pedagog Vuković istaknuo je koje su sve aktivnosti proveli i provode u sklopu škole kako bi se učenicima pomoglo u izboru svog budućeg obrazovanja, više je rekao i o kriterijima upisa učenika u srednje škole, a s obzirom da je ta odluka iznimno važna u životu učenika ali i njihovih roditelja, naglasio je sljedeće:
 
 
 
 
U poslovima na profesionalnom informiranju i usmjeravanju učenika pomažu i djelatnici Službe za profesionalnu orijentaciju pri Hrvatskom zavodu za zapošljavanje kao i djelatnici Centra za informiranje i savjetovanje o karijeri, a kako je naglasila psihologinja Sladoljev, posebno se vodi računa o učenicima s teškočama koji u suradnji sa HZZ-om imaju posebnu upisnu listu i prednost pri upisu u srednju školu.
Učenici 8. razreda OŠ Grgura Karlovčana posjetit će Strukovnu školu Đurđevac i Gimnaziju Dr. Ivana Kranjčeva Đurđevac, kako bi se bolje upoznali sa samim školama ali i obrazovnim programima istih, a od aktivnsoti koje predstoje, psihologinja Sladoljev je izdvojila sljedeće;
 
 

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live