Novosti

Ured za udruge Vlade RH objavio prezentacijsku izložbu radova nastalih na radionici Osmijeh u bojama Udruge Peski-Art Đurđevac

S namjerom aktivnog uključenja u obilježavanje Dana otvorenih vrata udruga (DOVU) koje Ured za udruge vlade Republike Hrvatske svake godine obilježava u mjesecu svibnju, Udruga Peski-Art Đurđevac u suradnji s Udrugom udomitelja za djecu Osmijeh pokrenula je još prije dvije godine provođenje likovne radionice za djecu vrtićkog i školskog uzrasta koja se održavala u Domu Mladen Markač u Đurđevcu na Peskima.
Svake godine naziv radionice je drugačiji, no uvijek u sebi sadrži riječ „osmijeh“, a ove godine to je Osmijeh u bojama.
Kako ove godine nije bilo moguće, zbog mjera koje se provode zbog epidemije COVID-19, radionicu provesti u pravom smislu, a u želji da se i u vrijeme izolacije potaknu aktivnosti i ipak učini nešto lijepo na području kulture i umjetnosti, organizator je objavio javni poziv i pozvao svu zainteresiranu djecu da kod kuće izrade likovne radove i da ih pošalju poslikane za sudjelovanje.
Na poziv su pristigle prijave 89-ero djece što pojedinačno što skupnih prijava iz čak 6 županija sjeverozapadne Hrvatske. Zaprimljeno je 149 likovnih radova različitih tehnika i motiva.
Od pristiglih radova složena je prezentacijska izložba, a jedini kriterij kod slaganja prezentacije bio je abecedni red. Na kraju su radovi članova -Udruge Mali princ iz Đurđevca, udruge osoba s intelektualnim teškoćama koja je, iako nisu djeca, zbog njihovih poteškoća ugošćeni  kao posebni gosti radionice.
“Na natječaj i poziv Ureda za udruge Vlade RH poslali smo prijavu i video prezentaciju likovne radionice za djecu “OSMIJEH U BOJAMA”, te je ona uvrštena među 29 prezentacijskih videa koje je Ured objavio na youtube.”, rekao je predsjednik Udruge Peski Art Franjo Mihočka.

Povezani članci

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live