Novosti

Uskoro novi kružni tok kod Gradske tržnice

U tijeku su radovi na izgradnji kružnog toka na raskrižju kod Gradske tržnice u Đurđevcu. Trenutno se postavljaju rubnjaci, a nakon toga će se urediti sustav oborinske odvodnje na parkiralištu uz tržnicu.
U sklopu projekta Revitalizacije utvrde Stari grad u tijeku je i izgradnja velikog parkirališta površine od 3.000 m2 pored tržnice za prihvat vozila s posjetiteljima utvrde. Parkiralište je prethodno projektom bilo predviđeno kod utvrde, a ovim izmicanjem lokacije žele se maknuti vozila od Staroga grada. Parkiralište će služiti i za održavanje “placa” četvrtkom, koji se trenutno održava na cesti koja se svaki četvrtak zatvara za promet, a izgradnjom parkirališta tom će se cestom moći nesmetano prometovati i za vrijeme održavanja istog.
Radi se i na uređenju i ozelenjavanju okoliša oko tržnice, a planira se da će svi radovi završiti prije Picokijade, do 23. lipnja. Uređenjem kružnog toka smanjit će se brzina prometovanja te će se osigurati dodatna sigurnost pješacima.
Zbog radova na raskrižju promet je u potpunosti zatvoren kroz cijelo vrijeme trajanja radova, te je reguliran kroz obilazne pravce.

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live