Novosti

Uskoro odluka o najboljim europskim projektima u Hrvatskoj, Koprivničko – križevačka županija u konkurenciji s projektom POZDRAV

U sklopu Dana europskih fondova i regionalnog razvoja početkom listopada u Zagrebu će se održati izbor najboljeg EU projekta u Hrvatskoj. Natječaj organizira Hrvatska zajednica županija u suradnji sa sponzorom, Uredom Europskog parlamenta u Hrvatskoj i portalom župan.hr, a Koprivničko-križevačka županija u izboru konkurira s projektom POZDRAV – Poboljšanje primarne zdravstvene zaštite u Koprivničko-križevačkoj županiji koji je pripremila u suradnji s PORA Razvojnom agencijom Koprivničko-križevačke županije i realizirala u partnerstvu s županijskim Domom zdravlja.
Riječ je o projektu vrijednom 8,2 milijuna kuna koji je u 85 postotnom iznosu financiran sredstvima EU čime je rasterećen županijski proračun. U četiri godine provedbe ulaganjem u opremu i manje infrastrukturne zahvate uvelike su poboljšane usluge primarne zdravstvene zaštite s posebnim naglaskom na ordinacije u sedam udaljenih i depriviranih područja županije.
Trenutno je u provedbi drugi krug izbora koji traje do 1. listopada, a građani za najbolji projekt mogu glasovati online.
Važno je spomenuti kako je projekt POZDRAV, osim povećanja broja usluga za korisnike primarne zdravstvene zaštite i povećane učinkovitost rada zdravstvenih djelatnika, smanjio upućivanje na sekundarnu zdravstvenu obradu u bolnice i pritisak na tu razinu zdravstvenog sustava. U izboru sudjeluju EU projekti koji su provedeni i završeni u 2018. i 2019. godini, a najbolji će biti odabrani u četiri kategorije: 1. Doprinos znanosti i inovacijama, 2. Doprinos lokalnoj i regionalnoj zajednici, 3. Doprinos prekograničnoj suradnji i 4. Doprinos poduzetništvu.

Povezani članci

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live