Novosti

Ususret CMC Slavonija festu 200; Orvel, BluVinil, Cloud 68 i Dusty Hats po prvi put na CMC 200 Slavonija festu!

Ususret CMC Slavonija festu 200;

Orvel, BluVinil, Cloud 68 i Dusty hats

Rock maraton koji će se održati prve večeri 4. CMC 200 Slavonija festa u Slavonskom Brodu, kao i svake godine, predstavit će neka nova imena na hrvatskoj glazbenoj sceni, a koja svojim kreativnim radom svakako zaslužuju više pozornosti.
U tvrđavu Brod dolazi zagrebačka petorka iz benda Orvel, već odavno poznatog na domaćoj indie sceni po elektro pop zvuku karakterističnom za new wave pokret 80-ih. Ovaj zvuk definira i njihov drugi studijski album “DIV” objavljen za Croatia Records, što je kratica za “Divno i veliko” i “Dosta istih versova”, a kojeg će predstaviti na Rock maratonu, 30. kolovoza.


Nešto mlađi sastav, a opet autentičan, BluVinil, osnovan u proljeće 2016. godine u Zagrebu u želji da slobodno eksperimentiraju s glazbenim stilovima unutar klasičnog pop-rock izričaja, također dolazi na Rock maraton. Osnovna misao ove glazbene petorke je stapanje svijeta radiofoničnih pjesama sa svijetom nekonvencionalnih glazbenih oblika. U proljeće 2017. godine potpisali su ugovor s izdavačkom kućom Dallas Records pod kojom objavljuju ubrzo i svoj prvijenac pod nazivom “Mili Brat”. Drugi singl “Helena” nastajao je dvije godine, ali za to ima dobar razlog.

Nakon dugogodišnje pauze, Višeslav Šošić, gitarist, tekstopisac i skladatelj, odlučio je ponovo ozbiljnije primiti gitaru u ruke pozvavši starog prijatelja Marka iz njihovog zajedničkog prastarog sastava Hausbrant koji je kratko djelovao početkom devedesetih unutar srednjoškolskih, gimnazijskih i ranih fakultetskih dana, te članove obitelji Bornu i Mislava, da mu se pridruže na lijepom glazbenom putovanju. Uz Antona na basu godine 2013. osnovan je sastav Cloud 68.

Još jedno zanimljivo glazbeno ime dio je Rock maratona – Dusty Hats. Sastav je osnova 2013. godine na području Ivanić Grada, a nakon par mjeseci snimaju prvi singl pod nazivom “Laž” te potpisuju ugovor za Aquarius Records pod čijim okriljem predstavljaju i pjesmu “Sve je bilo nekad”. Nakon toga kreće suradnja s Croatia Recordsom koja je urodila plodom objavljivanjem nekoliko singlova, “Ako kažem”, “Ne krivim te” i “Ti si sama”. Postava benda se mijenjala, a glavna promjena je bila kada je glavni mikrofon preuzeo Dario Duvnjak, gitarist i autor svih tekstova i glazbe za Dusty Hats. Kasnije se prijavljuje na show “Zvijezde” i dolazi do same završnice zbog čega je potrajalo snimanje albuma. Iza sebe imaju oko 100 koncerata, ali su i puni ideja u smislu stvaranja novih autorskih djela te im je želja da mješavinom žestokog i modernog rocka rade pjesme koje lako ulaze u uho, brzo se pamte i prihvatljive su široj publici.

Medijski pokrovitelj; Podravski radio

Povezani članci

Back to top button
Skip to content