NovostiVijesti iz Podravine

Verica Rupčić sudjelovala u programu „Žene u politici”

U organizaciji Hrvatske zajednice županija održana je u Labinu i Rapcu edukacija u okviru programa “Žene u politici”, na kojoj je sudjelovala predsjednica županijskog Povjerenstva za ravnopravnost spolova Verica Rupčić. U ovom programu tijekom godina sudjeluju žene aktivne u politici na području Republike Hrvatske.

Edukacija se sastojala od dva djela. Održano je interaktivno predavanje „Mindfulness za svaki dan” te radionica „Upravljanje promjenama i navikama” uz radionicu antistres tehnika. Predavačice su bile Ana Josipović Belan i Helena Benić iz Partus akademije.

Okupljanje žena održano je uz podršku Istarske županije i Grada Labina pa je prvog dana održano druženje s predsjednicom Županijske skupštine Sandrom Ćakić Kuhar i zamjenicom župana Jessicom Acquavita uz upoznavanje s aktualnom županijskom problematikom te razmjenom iskustava žena u predstavničkim i izvršnim tijelima vlasti.

Uoči radnog dijela drugi dan je u ime domaćina prisutne pozdravio gradonačelnik Grada Labina Valter Glavičić koji je istaknuo da je upravo tema ravnopravnosti spolova nešto o čemu se mnogo govori, pogotovo iznoseći razne postotke o zastupljenosti žena, a ovo je prilika da žene govore i o problemima s kojima se susreću. Skupu je bila prisutna i zamjenica gradonačelnika Grada Labina Federika Mohorović Čekada.

Trećeg dana je održana evaluacija edukacije i utvrđeni su planovi za daljnje aktivnosti ovoga značajnoga projekta.

Pored vrlo sadržajne edukacije, ovaj susret je bio i prilika za razmjenu iskustava i primjera dobre prakse što je važno za djelovanje žena aktivnih u lokalnim zajednicama. Također je istaknuta nužnost daljnjeg umrežavanja žena upravo kroz ovakve susrete i zajednički rad na uključivanju većeg broja žena u političko djelovanje.

Izvor; Verica Rupčić

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button
Skip to content
  • https://matrix-server.hr:8082/podravskiradio
  • Podravski Radio 87.6MHz
  • Radio