Novosti

Vijeće za prevenciju: pozivaju se građani da putem anonimne aplikacije MUP-a prijavlju prekršaje

U Gradskoj knjižnici Đurđevac održana je sjednica gradskog Vijeća za prevenciju.
Vijeće za prevenciju je sastavljeno od predstavnika lokalne uprave, policije, raznih institucija, udruga, medija i građana pojedinaca kojima je cilj utvrđivanje i ostvarivanje zajedničkih mjera koje će doprinijeti povećanju mira i sigurnosti u zajednici, te općenito utjecati na povećanje kvalitete života u gradu.
Na sjednici su bili prisutni gradonačelnik Grada Đurđevca Hrvoje Janči, predsjednik Gradskog vijeća Željko Lacković, predsjednica vijeća Kristina Benko Markovica, zamjenik predsjednika Gradskog vijeća Grada Đurđevca Ivan Juričić, načelnik Policijske postaje Đurđevac Marijan Slaviček, predsjednica Općinskog suda u Koprivnici Marija Grgešić, ravnateljica Centra za socijalnu skrb Đurđevac Katarina Birta, pedagoginja u Gimnaziji Dr. Ivana Kranjčeva Đurđevac Jasna Horvat Vlahović, pedagoginja u Strukovnoj školi Đurđevac Marija Šarić, predstavnik Udruge Sve se može kad se hoće Halid Horvat i pročelnica Ureda gradonačelnika Jadranka Švaco.
Marijan Slaviček, načelnik PP Đurđevac u izvješću o sigurnosti naveo je da je do sada u 2018. registrirano ukupno 239 kaznenih dijela, od toga na području Grada Đurđevca 47 kaznenih djela. Vezano uz promet, ukupno je u 2018. do sada zabilježeno 80 prometnih nezgoda.Svi članovi složili su se kako postoji problem prebrze vožnje po gradu što narušava sigurnost djece koja idu u školu i iz škole, te da u prometu sudjeluju vozila koja su tehnički neispravna.
– Građani mogu javiti počinjenje prekršaja i kaznenih dijela putem mobilne aplikacije Ministarstva unutarnjih poslova Policija – sigurnost i povjerenje. Prijave su u potpunosti anonimne, a način slanja dojava je vrlo jednostavan: osoba pametnim telefonom fotografira ili snimi događaj i prijavi. Svaku, na ovaj način zaprimljenu dojavu, policijski službenici odmah istu šalju u rad nadležnoj službi- rekao je načelnik Slavček.
Kako većina građana nije upoznata s postojanjem ove vrlo korisne aplikacije Vijeće je dogovorilo da policija organizira prezentaciju ove aplikacije građanima i svim ravnateljima i voditeljima odgojno obrazovnih ustanova.
Kako posebnu pozornost treba usmjeriti na vožnju u blizini škole, vrtića i dječjih igrališta te smanjiti brzinu kretanja vozila, kako bi se moglo na vrijeme uočiti djecu koja se kreću nogostupom i u određenom trenutku pokušavaju prijeći ili već prelaze cestu, djelatnici Policijske postaje Đurđevac i Auto kluba Đurđevac održat će i dodatna predavanja za učenike i vrtićarce o sigurnosti u prometu u sklopu preventivnog programa Sigurno u prometu. Na sastanku je dogovoren i dodatni policijski nadzor kod pješačkih prijelaza u užem središtu grada u vrijeme kada učenici dolaze i odlaze u školu. U sklopu svojih aktivnosti, policijski službenici će vršiti i nadzor autobusa kojima se organizirano prevoze djeca do škola.
 
https://www.mup.hr/novosti/803/nove-mogucnosti-mup-ove-mobilne-aplikacije-za-e-dojave

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button
Skip to content
  • https://matrix-server.hr:8082/podravskiradio
  • Podravski Radio 87.6MHz
  • Radio