Novosti

„Virovski konjanici“ ovog su vikenda sudjelovali na čak tri manifestacije

Članovi konjičkog kluba „Virovski konjanici“ ovog su vikenda sudjelovali na čak tri manifestacije zajedno sa svojim konjima.
U petak 5.8.2016. u Kalinovcu se održavalo po drugi put „Leto v Kalnovcu“ gdje su „Virovski konjanici“ predstavljali klub sa dvije zaprege i šest jahača. Svrha manifestacije je svakako bila obogatiti slavlje s ovim prekrasnim i plemenitim životinjama kojima se osim djece vesele svi uzrasti.
Sljedećeg dana u subotu 6.8. 2016. članovi konjičkog kluba „Virovski konjanici“ posjetili su Šodericu, gdje se već četvrtu godinu za redom održava „Country vikend na Šoderici“. U popodnevnim satima održavale su se konjičke igre na kojima su „Virovski konjanci „ osvojili prvo (Tonko Marelja) i treće (Stjepan Hrženjak) mjesto. Cilj održavanja ovakvih druženja je uz promoviranje seoskog turizma i druženje konjara i razmjena iskustava i znanja.
Trećeg dana u nedjelju 7.8.2016. održavala se po prvi puta na Čardi u Novom Virju još jedna manifestacija i to „Na zdenec i pogačarke“ gdje su udruge iz Novog Virja htjele pokazate starinske običaje oko svatova i kako mlada snaha drugi dan ide na zdenec po vodu te dolazak pogačarki s darovima. „Virovski konjanici“ su sudjelovali s dvije zaprege u kojima su vozili sudionike prikaza i time upotpunili njihov program.

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live