Tehnologija

Više od 500 milijuna korisnika Facebooka hakirano

Haker je objavio na forumu osobne podatke čak 533 milijuna korisnika Facebooka iz 106 zemalja. Među objavljenim podacima su telefonski brojevi korisnika, kao i njihovi osobni podaci kao što je puno ime i prezime, lokacija, datum rođenja. U nekim slučajevima i e-mail adrese korisnika, prenosi Večernji List.

Business Insider napravio je provjeru dijela objavljenih podataka i potvrdio kako je riječ o autentičnim podacima. – Objavljeni podaci mogli bi biti izuzetno cyberkriminalcima koji bi mogli iskoristiti osobne podatke za prijevaru – kazao je Alon Gal, stručnjak za cybersigurnost koji je prvi ukazao na novi sigurnosni problem za korisnike Facebooka.

– Baza podataka ove veličine s privatnim podatcima korisnika Facebooka kao što su telefonski brojevi zasigurno će dovesti do toga da će kriminalci iskoristiti te podatke – nadometnuo je Gal za Business Insider. On je otkrio bazu podataka već u siječnju ove godine kad je jedan od korisnika hakerskog foruma reklamirao svoj program koji može omogućiti podatke nekoliko stotina milijuna korisnika Facebooka. No, sad su ti podatci objavljeno i sad im gotovo svatko može pristupiti. Gal je objavio I koliko je podataka korisnika po zemlji procurilo na internet. Kad je riječ o Hrvatskoj, ta brojka iznosi čak 639,841 korisnika.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back to top button
Skip to content