Novosti

Vozači, oprez!

Pušten je u rad semafor kod Osnovne škole Kloštar Podravski koji je postavljen uz pješački prijelaz. Hrvatske ceste u suradnji s Policijskom postajom Đurđevac i Općinom Kloštar Podravski uspješno su priveli završetku projekt čiji je cilj zaštititi sudionike prometa na cesti D2, posebice naše osnovnoškolce.
To znači da će vozači napokon biti primorani obratiti pozornost na dopuštenu brzinu kretanja jer u suprotnom, “crveno” svjetlo je znak opomene i obaveznog zaustavljanja.
Policijski službenici policijske postaje Đurđevac su kratko educirali sve učenike osnovne škole Kloštar Podravski o načinu funkcioniranja semafora te pravilnog korištenja istog prilikom prelaska ceste na pješačkom prijelazu.
Iz policijske postaje pozivaju vozače da prilagode brzinu vozila novoj prometnoj situaciji odnosno da prilagode brzinu ograničenju kako ih semafor ne bi kaznio dodatnim čekanjem poradi paljenja crvenog svjetla te kako bi pravovremeno mogli reagirati te zaustaviti svoje vozilo ispred pješačkog prijelaza kod prijelaza pješaka preko ceste.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button
Skip to content
  • https://matrix-server.hr:8082/podravskiradio
  • Podravski Radio 87.6MHz
  • Radio