Novosti

Za novog predsjednika županijske Vatrogasne zajednice izabran Goran Matoničkin

U Virju je u srijedu 31. svibnja održana svečana Skupština Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije, na kojoj je za novog predsjednika izabran Goran Matoničkin, a za dopredsjednike Ivan Matosović i Vladimir Piškor.
Skupštini je prisustvovao i župan Darko Koren koji je zahvalio dosadašnjem vodstvu te uputio čestitke novom, uz želje za uspjehom u obavljanju svih dužnosti. Dodao je kako je ponosan što je Koprivničko-križevačka županija najvatrogasnija u Republici Hrvatskoj te kako i nadalje stoji na raspolaganju za potrebnu pomoć i podršku. Koliko Županija cijeni rad Zajednice i doprinos njezinih članova društvenoj zajednici potvrđuje i ovogodišnje dodijeljeno javno priznanje Plaketa Župana povodom Dana Županije.
Na jučerašnjoj Skupštini dosadašnji predsjednik Ivan Matosović prezentirao je Izvješće o radu Zajednice za razdoblje 2013. do 2017. godine, gdje je naglašeno kako na području Županije djeluju tri profesionalne vatrogasne postrojbe i 137 dobrovoljnih vatrogasnih društava, uz 1125 operativnih vatrogasaca. Zajednica ukupno raspolaže sa 209 vatrogasnih vozila različitih namjena i 3 čamca za rad i spašavanje na vodi. Sve vatrogasne postrojbe na području županije udružene su u 23 vatrogasne zajednice: tri gradske (Koprivnica, Đurđevac i Križevci), dvije udružene zajednice općina (Đelekovec-Drnje i Hlebine-Koprivnički Bregi) te 18 zajednica općina (Ferdinandovac, Gola, Gornja Rijeka, Novigrad Podravski, Kalinovac, Kalnik, Kloštar Podravski, Koprivnički Ivanec, Legrad, Molve, Novo Virje, Peteranec, Podravske Sesvete, Sveti Ivan Žabno, Sveti Petar Orehovec, Rasinja, Sokolovac i Virje).
Istaknuto je kako je vatrogastvo na području Županije najbrojnija, najopremljenija i najorganiziranija temeljna snaga sustava zaštite i spašavanja, čiji je cilj učinkovitim djelovanjem sudjelovati u provedbi preventivnih mjera zaštite od požara i tehnoloških eksplozija, gašenja požara i spašavanja ljudi i imovine, pružanja tehničke i druge pomoći prilikom katastrofa i velikih nesreća.
Izabrana su nova radna tijela za mandatno razdoblje 2017. – 2020., a Skupštini su ispred Hrvatske vatrogasne zajednice prisustvovali načelnik Željko Popović i glavni zapovjednik Slavko Tucaković, predstavnici drugih županijskih zajednica: Međimurske, Varaždinske, Bjelovarsko-bilogorske, Sisačko-moslavačke, Virovitičko-podravske te Krapinsko-zagorske te načelnik Općine Virje Mirko Perok.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button
Skip to content
  • https://matrix-server.hr:8082/podravskiradio
  • Podravski Radio 87.6MHz
  • Radio