Life StyleNovostiVijesti

Za sudjelovanje u scenskom prikazu Legende o Picokima prijavljeno 300 statista: sutra počinju probe

Uprizorenje Legende o Picokima ima trajni status kulturnog nematerijalnog dobra Republike Hrvatske i traje svih ovih godina zahvaljujući tome što u njoj svake godine sudjeluju brojni amateri, članovi udruga i stanovnici đurđevačke Podravine i naše županije.

Podno utvrde Stari grad u nedjelju, 19. lipnja održat će se prvo okupljanje prijavljenih statista, te i službeno počinju pripreme i probe za uprizorenje scenskog prikaza Legende o Picokima.

Do sada se prijavilo oko 300 sudionika, što je velika brojka koja se kako se približavamo datumu Legende samo povećava, a organizacijski odbor ovogodišnje Picokijade i dalje poziva sve zainteresirane da se prijave za sudjelovanje u prikazu od nedjelje na redovnim probama.

Podsjećamo da ovu jedinstvenu priredbu na otvorenom, sa preko 300 sudionika-kulturnih amatera Podravine i regije, a na tekst Vida Baloga ove godine režira jedan od najpoznatijih hrvatskih redatelja, majstor spektakla, Krešimir Dolenčić, rođeni Picok koji je ovom prilikom najavio brojna iznenađenja i nove scene u prikazu.

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live