Novosti

Zamjenik Ljubić na radionici Udruge „Bolje sutra“ o socijalnom poduzetništvu

U prostorima Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju „Podravsko sunce“ u Koprivnici održana je radionica pod nazivom „Umrežavanje dionika u socijalnom poduzetništvu“, kojoj je prisustvovao zamjenik župana Ratimir Ljubić sa suradnicima, a bila je namijenjena predstavnicima udruga s namjerom da ih se potakne na razvoj socijalnog poduzetništva u njihovom području djelovanja, kao i institucijama koje direktno ili indirektno skrbe za osobe s invaliditetom.
Organizator radionice bila je Udruga osoba s invaliditetom „Bolje sutra“ grada Koprivnice, a dio je to aktivnosti iz projekta Inovativni koprivnički socijalni centar IKSoC-KopriVITA koji je Udruzi odobren na natječaju Europskog socijalnog fonda.
U raspravu o društvenom poduzetništvu uključili su se i predstavnici Hrvatske gospodarske komore Županijske komore Koprivnica te Društvenog poduzeća „Naš izvor“ iz Čakovca, a zamjenik Ljubić tom je prilikom pohvalio Udrugu na pokretanju projekta IKSoC-KopriVITA te im je zaželio da pronađu svoje mjesto među uspješnim pričama o socijalnom poduzetništvu.
Cilj projekta je stvaranje preduvjeta za osnivanje društvenog poduzeća koje će doprinijeti uključivanju osoba s invaliditetom na tržište rada na području grada Koprivnice, a projektnim aktivnostima stvaraju se uvjeti za pokretanje društvenog poduzeća u kojem će se proizvoditi inovativni proizvod, tjestenina s koprivom. Ciljna skupina su osobe s invaliditetom koje imaju status nezaposlene osobe, a projekt je odobren na natječaju Europskog socijalnog fonda i sufinanciran je od strane Europske unije.
 
foto;  kckzz.hr

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live