Novosti

Zamjenik Pal podržao aktivnost Udruge „Bolje sutra“ u sklopu projekta „SuPER – sigurni u prometu“

Udruga osoba s invaliditetom „Bolje sutra“ grada Koprivnice na koprivničkom je Zrinskom trgu predstavila Info točku kao jednu od aktivnosti u projektu „SuPER – sigurni u prometu“, a u događanje se uključio i zamjenik župana Ivan Pal.
Putem promotivnih letaka, majica i znakova stop informirali su građane o ciljevima projekta koji se odnose na stjecanje znanja o pravilnom ponašanju tijekom vožnje kod mladih, podizanje svijesti kod donositelja odluka i drugih dionika o zaštiti mladih od stradavanja u prometu te povećanje prometne kulture kod mladih u Koprivničko-križevačkoj županiji. Također, želi se skrenuti pozornost na opasnost prebrze vožnje te potaknuti na provedbu mjera koje će doprinijeti ciljevima Nacionalnog programa sigurnosti na cestama RH 2011-2020. godine.
Direktni korisnici projekta su mladi od 15 do 19 god, odnosno učenici srednjih škola, članovi županijske Udruge Roma “Korak po korak” te članovi Udruge “Bolje sutra“, a očekivani rezultati primjena stečenog znanja kod direktnih korisnika, povećana informiranost javnosti o potrebi zaštite mladih u prometu, osiguranje boljih uvjeta za vožnju mladih vozača te sprečavanje mogućeg nastanka invaliditeta kod mladih.
Projekt je odobren od Ministarstva unutarnjih poslova na natječaju „Za Nacionalni program sigurnosti cestovnog prometa Republike Hrvatske 2011-2020. godine, područje: 1. mladi vozači; potpodručje: b) nepropisna i neprilagođena brzina. Partneri su Koprivničko-križevačka županija, IPA Regionalni klub Koprivnica i Udruga Roma “Korak po korak” Koprivničko-križevačke županije.

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live