Novosti

Zamjenik Pal prisustvovao obilježavanju Svjetskog dana hepatitisa

U organizaciji Udruge liječenih i oboljelih od hepatitisa „HEPATOS-Koprivnica“, a povodom Svjetskog dana hepatitisa u koprivničkoj Općoj bolnici „Dr. Tomislav Bardek“ organizirano je trodnevno besplatno testiranje građana na virus hepatitis C.
U ime Koprivničko-križevačke županije, koja je ujedno i sufinancirala kampanju, testiranju je prisustvovao zamjenik župana Ivan Pal, pročelnica Upravnog odjela za zdravstveno-socijalne djelatnosti Željka Koluder Vlahinja te viša savjetnica za provedbu kapitalnih projekata u školstvu Ana Mušlek.
Svi zainteresirani građani se mogu testirati još sutra na Infektološkom odjelu u koprivničkoj bolnici od 12,00 do 14,00 sati, a u sklopu ove kampanje će u subotu 30. srpnja na koprivničkom Zrinskom trgu od 10,00 do 11,30 sati biti postavljeni i info pultevi na kojima će liječnici infektolozi davati stručne informacije građanima o virusnim hepatitisima, a dijelit će se i edukativni letci.
Važno je napomenuti da se obilježavanjem Svjetskog dana hepatitisa želi podići razina svjesnosti o hepatitisu kod stanovnika Koprivničko-križevačke županije te ukazati da je hepatitis bolest od koje obolijeva do deset osoba godišnje u Koprivničko-križevačkoj županiji.
Služba ureda župana

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button
Skip to content
  • https://matrix-server.hr:8082/podravskiradio
  • Podravski Radio 87.6MHz
  • Radio