Novosti

Zamjenik Pal prisustvovao završnoj konferenciji projekta „Poduzetnik za pet“

U Strukovnoj školi u Đurđevcu održana je završna konferencija jednogodišnjeg projekta „Poduzetnik za pet“ kojoj je prisustvovao i zamjenik župana Ivan Pal.
Konferencija je započela uvodnim riječima nositelja, ravnatelja Strukovne škole Đurđevac Mirka Peršinovića koji je ukratko ispričao kako je projekt nastao te je govorio i o budućim radnjama ovog projekta. Čestitao je svima na dolasku i predao riječ zamjenici gradonačelnika Grada Đurđevca Kristini Benko Markovica koja je pohvalila nastanak i razvoj projekta te istaknula kako bi ovako nešto svaka strukovna škola trebala provoditi.
Čestitke na završetku projekta uputio je i zamjenik Pal te zahvalio Strukovnoj školi Đurđevac i partnerima u projektu PORA-i Razvojnoj agenciji Podravine i Prigorja i Obrtničkoj komori Koprivničko-križevačke županije istaknuvši: „Mogu reći da sam izuzetno sretan jer provođenje ovakvog projekta donosi niz benefita i školi i sredini u kojoj djeluje te podiže imidž ovog prostora i osnivača ove škole.“
Dodao je kako se ovim projektom stvara suradnički odnos i podiže svijest o potrebi novih znanja u poduzetništvu te kako je to izuzetno važno za Koprivničko-križevačku županiju.
Nadalje, voditeljica projekta Marinela Blažek održala je kratku prezentaciju o samom projektu, djelovanju učenika i profesora na projektu kroz proteklu godinu te je prezentirala sve projektne aktivnosti.
Cilj ovog projekta bio je upoznati učenike Strukovne škole Đurđevac s obrtništvom i poduzetništvom, a projektom je nastala učenička zadruga i njezine četiri sekcije, kuhari, kozmetičari, novinari kao i sekcija za izradu ukrasnih i uporabnih predmeta. Pored toga, nabavljena je oprema potrebna za rad učeničke zadruge, održana su izlaganja na tri različite manifestacije, Danima voća, Medvenim danima i na Obrtničkom i gospodarskom sajmu Koprivničko-križevačke županije te su održana i brojna studijska putovanja učeničke zadruge.
Nositelj projekta je Strukovna škola Đurđevac dok su partneri u projektu PORA Razvojna agencija Podravine i Prigorja i Obrtnička komora Koprivničko-križevačke županije, a sam projekt je financiran sredstvima Europskog socijalnog fonda ukupne vrijednosti 288.087,17 kuna.

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live