Novosti

Zamjenik Sobota i načelnici općina potpisali ugovore s Ministarstvom regionalnoga razvoja i fondova Europske unije

Nakon što je Koprivničko-križevačkoj županiji i 12 općina odobreno 4,2 milijuna kuna za sufinanciranje 13 projekata po Programu održivog razvoja lokalne zajednice za 2017. godinu, zamjenik župana Darko Sobota i načelnici općina u Zagrebu su potpisali ugovore s Ministarstvom regionalnoga razvoja i fondova Europske unije.
Općine kojima je odobreno sufinanciranje projekata su: Gola, Kloštar Podravski, Hlebine, Sokolovac, Sveti Petar Orehovec, Kalnik, Virje, Gornja Rijeka, Sveti Ivan Žabno, Novo Virje, Rasinja i Legrad, a vrijedi spomenuti i projekt Koprivničko-križevačke županije, rekonstrukciju zgrade Osnovne škole Sveti Petar Orehovec, u kojemu je ostvareno sufinanciranje od 850 tisuća kuna. U tijeku su završne pripreme za početak građevinskih radova, a dovršetak projekta očekuje se do početka sljedeće školske godine.
Potpisivanju ugovora prisustvovala je i ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac, koja je naglasila kako je Program održivog razvoja lokalne zajednice nacionalna mjera za ostvarivanje regionalnoga razvoja u skladu s načelima održivog razvoja i socijalne uključenosti. Odgovor je to na razvojne prioritete lokalne i područne razine te predstavlja podršku gospodarskoj i socijalnoj revitalizaciji slabije razvijenih područja, kao i jačanju socijalne kohezije.
Ministarstvo će ove godine po navedenom Programu sufinancirati 235 projekata u iznosu od 72,7 milijuna kuna.

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live