Novosti

Zamjenik Sobota prisustvovao proslavi Dana Općine Novo Virje

Program obilježavanja 20. Dana Općine Novo Virje započeo je 24. travnja danom otvorenih vrata Dječjeg vrtića „Bregunica“, a proslava je nastavljena susretom područnih škola, natjecanjem u lovu šarana na jezeru Drnić, polaganjem vijenaca za poginule u Domovinskom ratu pred Središnjim križom te na grob Stjepana Čadoića i Miroslava Dolenca Dravskog, kao i svetom misom za Općinu i vatrogasce u župnoj crkvi Svetog Josipa.
Središnji dio proslave bila je svečana sjednica Općinskog vijeća u Društvenom domu Drenovica, kojoj je prisustvovao i zamjenik župana Darko Sobota osvrnuvši se na važnu ulogu općina kao jedinica lokalne samouprave te odličnu suradnju Općine i Koprivničko-križevačke županije na brojnim projektima kojima je cilj ravnomjeran razvoj. Okupljenima je čestitao Dan Općine kao i Međunarodni praznik rada te dan Svetog Josipa Radnika.
Načelnik Općine Branko Mesarov podnio je godišnje izvješće o provedenim aktivnostima te najavio planove za budućnost. Naime, Općini je za projekt izgradnje Kulturno-edukacijskog centra „Miroslav Dolenec Dravski“, čiju je izradu projektno-tehničke dokumentacije sufinancirala Županija, odobreno 250 tisuća kuna od Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU po Programu održivog razvoja lokalne zajednice. Načelnik je kazao kako uskoro kreće javna nabava za radove, a pripremaju se i za nove natječaje Programa ruralnoj razvoja.
Program proslave su uveličali članovi Kuburaške udruge Maruševec te polaznici Dječeg vrtića „Bregunica“ i članovi KUD-a Širine koji su izveli prigodni kulturno-umjetnički program, a sjednici je prisustvovala i dosadašnja predsjednica Županijske skupštine Verica Rupčić.
U petak, 5. svibnja u Domu Drenovica na rasporedu su šesti susreti mladih recitatora i glumaca „Pri Dravskom“, dok je 12. svibnja u planu promocija knjige Zvonimira Ištvana „Bukevje“ te otkrivanje spomenika Miroslavu Dolencu Dravskom.

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live