Novosti

Zamjenik Sobota prisustvovao sastanku „ATM FOR SME’S- Pristup mikrofinanciranju malih i srednjih poduzetnika“

U okviru provedbe projekta „ATM FOR SME’S – Pristup mikrofinanciranju malih i srednjih poduzetnika“ u prostorijama PORE Razvojne agencije Podravine i Prigorja održan je prvi sastanak lokalnih dionika kojem je prisustvovao i zamjenik župana Darko Sobota.
Pozdravne riječi uputila je ravnateljica PORE Razvojne agencije Podravine i Prigorja Melita Birčić te zahvalila Županiji na podršci i ukratko upoznala prisutne o nastanku projekta. Pri tom je posebno naglasila kako je cilj projekta potpora razmjeni iskustava i najboljih praksi između nacionalnih, regionalnih i lokalnih dionika koji kreiraju i provode programe i mjere mikrofinanciranja poduzetnika.
Voditeljica Odjela za poduzetništvo ulaganja i ruralni razvoj Martina Šandor Krznarić upoznala je nazočne sa samim projektom pri čemu je naglasila da će projekt trajati pet godina i to u dvije faze. Isto tako, istaknula je kako je glavna svrha projekta sprječavanje manjka raspoloživih kredita i financijske isključenosti koja predstavlja ozbiljnu prepreku pokretanju poslovanja u mnogim regijama Europe i poboljšanje pristupa mikrofinanciranju u regijama koje sudjeluju u projektu dijeljenjem i razmjenom lokalnih znanja za inovativna rješenja te da će u sklopu projekta održati šest radionica za dionike u prvoj fazi provedbe projekta.
Projekt je odobren u okviru programa suradnje Interreg Europe te financiran od strane Europskog fonda za regionalni razvoj u ukupnoj vrijednosti od 1,622 milijuna eura. Vodeći partner u projektu je Agencija iz Mađarske, a u projektu sudjeluje još deset partnera iz osam europskih država, dok je PORA Razvojna agencija Podravine i Prigorja jedini partner iz Hrvatske.

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live