Novosti

Započeli radovi za izgradnji kružnog toka na Peskima

Od danas, 16. rujna krenuli su radovi na rekonstrukciji raskrižja Grkinske ulice i Ulice Miroslava Krleže u Đurđevcu.
Ovaj je projekt prijavljen u suradnji sa Županijskom upravom za upravljanje županijskim i lokalnim cestama, a cilj ovog projekta je povećanje sigurnosti u prometu s obzirom da je riječ o vrlo opasnom raskrižju.
Zbog radova na raskrižju, promet će povremeno biti zatvoren te će se regulirati kroz obilazne pravce. U zoni radova promet će se omogućiti samo za stanare i vozila gradilišta.
Procijenjena vrijednost projekta iznosi 1,3 milijuna kuna, a s obzirom na to da se radi o spoju prometnica u nadležnosti Grada i Županijske uprave za ceste, Ministarstvo unutarnjih poslova projekt će sufinancirati sa 700 tis. kn, a preostali dio je osiguran u proračunu Grada i ŽUC-a.
Radovima je predviđena površinska rekonstrukcija raskrižja, odnosno uklonit će se postojeći asfalt i rubnjaci, a zatim slijedi izmještanje stupova javne rasvjete, rekonstrukcija mreže oborinske odvodnje te priprema posteljice, postava novih betonskih rubnjaka i asfalterski radovi.
-Izgradnjom kružnog toka smanjit će se brzina prometovanja na spoju ovih dviju ulica te će se osigurati dodatna sigurnost pješacima i vozačima koji se uključuju u promet iz ulice Miroslava Krleže na Grkinsku ulicu. Ovo je samo nastavak zajedničke suradnje sa ŽUC-om na projektima kojima se povećava sigurnost sudionika u prometu na našem području- rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

Povezani članci

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live