Novosti

Zaposleno devet žena preko javnih radova- pomoćni radnik u kući

Grad je od Hrvatskog zavoda za zapošljavanje dobio odobrenje za zapošljavanje devet žena preko Programa pomoć i njega starijim korisnicima socijalne pomoći i starijim osobama u njihovim domaćinstvima kroz mjeru javni radovi – pomoć zajednici, te je tim povodom gradonačelnik Željko Lacković potpisao ugovore s korisnicima programa. Program je sufinanciran iz Europskog socijalnog fonda, a predviđeno trajanje programa je šest mjeseci.

Cilj programa, osim poticanja zapošljavanja posebnih skupina nezaposlenih žena i žena niže razine obrazovanja je i prevencija prerane institucionalizacije starijih osoba, njihova socijalizacija, a samim time i poboljšana kvaliteta života.

Djelatnice programa javnih radova zadužene su za organiziranje prehrane, obavljanje kućnih poslova i uređenje okućnice, za pružanje psihosocijalne podrške te posredovanje u ostvarivanju različitih prava. Usluge su prilagođene potrebama starijih osoba, a  djelatnice će ih tijekom svog rada redovito obilaziti i pomagati im.

Grad poziva sve starije ljude koji smatraju da im je potrebna pomoć i one koji poznaju takve ljude da se jave u Gradsku upravu kako bi im se organizirao tjedni obilazak i pomoć oko poslova u kući.

 

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button
Skip to content
  • https://matrix-server.hr:8082/podravskiradio
  • Podravski Radio 87.6MHz
  • Radio