NovostiVijesti iz Podravine

Zastupnik u Europskom parlamentu Tomislav Sokol u posjetu Županiji

Danas su u posjetu Koprivničko-križevačkoj županiji boravili zastupnik u Europskom parlamentu doc.dr.sc. Tomislav Sokol i asistent Fran Papac, a dočekali su ih župan Darko Koren, zamjenik župana Ratimir Ljubić i pročelnica Službe ureda župana Melita Ivančić.

Župan je izrazio zadovoljstvo posjetom zastupnika Sokola te mu je predstavio osnovno informacije o županiji, s naglaskom na gospodarstvo, EU projekte, ravnomjerni razvoj, prometnu infrastrukturu te ulaganja u sektore obrazovanja i zdravstva. Poseban naglasak stavio je na projekte izgradnje pet školskih sportskih dvorana u općinama i županijskog Centra kompetentnosti, dodavši kako se u obrazovanje trenutno ulaže oko 160 milijuna kuna. Također se razgovaralo o važnom projektu javnog linijskog prijevoza, investicijama u sklopu Razvojnog sporazuma Sjever te problematici upravljanja sustavom zdravstva.

Zastupnik Sokol uputio je pohvale Županiji na svim projektima koje provodi, kao i županijskom vodstvu na racionalnom upravljanju tako složenim sustavom. Ujedno je govorio o aktualnim natječajima i EU fondovima, osvrnuvši se na Nacionalni program oporavka i otpornosti, a predstavio je i projekt „Pametna sela“ kao novi koncept razvoja ruralnih područja, usvojen od strane Europskog parlamenta u financijskom razdoblju 2021.-2027. godine.

Nakon sastanka, zastupnik Sokol je zajedno sa županom i suradnicima posjetio prezentaciju srednjih škola i zanimanja te Dan otvorenih vrata Obrtničke škole Koprivnica, u sklopu projekta županijskog

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button
Skip to content