OVJE MOŽE BITI VAŠA REKLAMA
Novosti

Završio je međunarodni festival književnosti Galovićeva jesen

Završio je međunarodni festival književnosti Galovićeva jesen. Jubilarno, 25. izdanje zatvoreno je u koprivničkoj Galeriji Mije Kovača proglašenjem pobjednika. Uz ‘velikog’ Galovića, proglašeni su i dobitnici ‘malog’.
Monika Herceg, mlada pjesnikinja iz Siska, od strane povjerenstva sa svojom zbirkom poezije Početne kordinate izabrana je za najbolju knjigu na temu zavičaja i identiteta od 61 knjige pristigle na natječaj.
Marina Šur Puhlovski osvojila je pak sa svojim romanom Divljakuša (jedinim romanom među finalistima) glasove čitatelja u knjižnicama u Koprivnici, Križevcima, Đurđevcu, Virju i Ludbregu te na Sveučilištu Sjever.
Od prošle godine Organizacijski odbor festivala odlučio je da će i Nagradu “Mali Galović” podići na nacionalnu razinu te je ove godine na natječaj pristiglo 107 radova iz cijele Hrvatske. Povjerenstvo je zaprimilo 33 priča i 74 pjesama, a sudjelovali su i učenici iz Koprivnice, Đurđevca, Križevaca i Kalinovca.
Povjerenstvo je bilo izrazito zadovoljno i s kvantitetom i kvalitetom ovogodišnjih radova, zbog čega je odlučilo dodijeliti čak tri ravnopravne nagrade „Mali Galović 2018.“.
 
 
– kazao je Marko Gregur, predsjednik Organizacijskog odbora Galovićeve jeseni.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button
Skip to content
  • https://matrix-server.hr:8082/podravskiradio
  • Podravski Radio 87.6MHz
  • Radio