Novosti

Završna konferencija u okviru provedbe projekta TOURISM4C

PORA Razvojna agencija Podravine i Prigorja održala je završnu konferenciju u okviru provedbe projekta TOURISM4C Zajednička promocija prekograničnog područja kao poželjne i atraktivne turističke destinacije.

Ovaj projekt odobren je u okviru trećeg javnog poziva IPA programa prekogranične suradnje Mađarska-Hrvatska 2007.-2013., a o cilju projekta osvrnula se ravnateljica PORE Melita Birčić:

„Osnovni cilj projekta bio je uspostava zajedničke turističke rute u prekograničnom području koja obuhvaća Koprivničko-križevačku, Varaždinsku i mađarsku županiju Zala s ciljem stvaranja pretpostavki za osnivanje jednog klastera svih turističkih dionika“.

U ime Koprivničko-križevačke županije nekoliko riječi uputio je zamjenik župana Darko Sobota dodavši kako je siguran da će od ovog projekta svi imati interesa: „Veselim se suradnji. Naša Županija sigurno ima puno dodirnih točaka s Mađarskom što se tiče projekata, ali i prijateljskih veza između jedinica lokalnih samouprava.”

Ravnateljica Birčić pohvalila je podršku Županije te naglasila kako bez nje ni jedna institucija ne bi mogla raditi ove projekte.

Na radnom djelu ove završne konferencije izvršni direktor Zaklade za razvoj poduzetništva županije Zala Andras Nagy predstavio je projekt TOURISM4C, a zatim su svi projektni partneri prezentirali provedene aktivnosti i ostvarene rezultate projekta. Programski menadžer iz Zajedničkog tajništva u Budimpešti Andras Tálos pružio je kratki pregled INTERREG V-A Programa suradnje Mađarska-Hrvatska 2014.-2020. s posebnim naglaskom na 1. Poziv za podnošenje projektnih prijedloga koji je u tijeku, a prijave se mogu dostaviti zaključno do 31. svibnja 2016. godine.

Projektne aktivnosti obuhvatile su istraživanje turističkih destinacija i atrakcija na području Koprivničko-križevačke, Varaždinske i županije Zala čime su detektirani najznačajniji turistički dionici na području triju županija te je formirana zajednička internetska platforma svih značajnih informacija u turizmu na projektnom području. Definirane su i 22 najznačajnije turističke destinacije i nova turistička ruta koja povezuje navedene destinacije te je objavljena je trojezična brošura o novoj turističkoj ruti, a izrađen je i trojezični vodič najznačajnijih turističkih dionika na području triju županija.

Nositelj ovog projekta je Zaklada za razvoj poduzetništva županije Zala iz Mađarske, a projektni partneri su PORA Razvojna agencija Podravine i Prigorja, Gospodarska i trgovačka komora županije Zala iz Mađarske te HGK Županijska komora Varaždin.

Ukupna vrijednost ovog projekta koji se provodio od 1. svibnja 2015. do 30. travnja 2016. godine je 110.730,31 eura, a sufinanciran je od strane Europske unije 85 posto.

 
 
 

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button
Skip to content
  • https://matrix-server.hr:8082/podravskiradio
  • Podravski Radio 87.6MHz
  • Radio