Novosti

Zimska škola folklora

Zamjenik župana Ivan Pal održao je radni sastanak oko dogovora i održavanja Zimske škole folklora čiju će organizaciju i ove godine podržati Koprivničko – križevačka županija.

Predsjednik Društva za povjesnicu i starine Molve Dragutin Kokša informirao je prisutne o programu koji je održan u Molvama ove jeseni, a povodom desete godišnjice smrti Ivana Ivančana te predložio da se i organizaciji Zimske škole folklora doprinese na način da se tim povodom organizira prigodan program. Naime, dr. Ivan Ivančan poznati hrvatski etnolog bio je i začetnik škole folklora, a čiji je voditelj danas Andrija Ivančan.

Zamjenik Pal podržavši cjelokupan program škole zahvalio je predsjedniku Kokši na inicijativi te se razgovaralo o programu i aktivnostima ovogodišnje Zimske škole folklora koja će se održati u Koprivnici u periodu od 3. do 12. siječnja.

Valja istaknuti da Zimsku školu folklora organizira Hrvatska matica iseljenika te će se na njoj podučavati plesovi, nošnje, pjesme i glazbala hrvatskoga Dinarskog područja, a održat će se i predavanja o narodnim nošnjama i pjesmama dinarskoga područja, teorijska predavanja o scenskoj primjeni folklora, metodologiji rada sa seoskim folklornim grupama kao i predavanja o plesnom pismu – kinetografiji i osnovama dječjega folklora.

Sastanku su pored zamjenika Pala i predsjednika Kokše prisustvovale i pročelnica Službe ureda župana Melita Ivančić, viša savjetnica za kulturu, udruge, nacionalne manjine i sport Vesna Peršić Kovač te predsjednica županijske Zajednice kulturno-umjetničkih udruga Nada Šešić.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button
Skip to content
  • https://matrix-server.hr:8082/podravskiradio
  • Podravski Radio 87.6MHz
  • Radio