Novosti

Zlatna jesen: Đurđevčani uživali u pečenim kestenima i moštu

U organizaciji Grada Đurđevca i Turističke zajednice na Trgu sv. Jurja održana je već tradicionalna manifestacija Zlatna jesen koja je okupila mnoge posjetitelje.
Tom prilikom posjetiteljima su se na štandovima predstavili brojni OPG-ovi, domaće radinosti, udruge, obrazovne institucije te proizvođači koji su i ovaj puta nastupili pod zajedničkim nazivom Podravinoteke koja je objedinila okuse i mirise Podravine.
Centralni dio manifestacije je bila degustacija mirisnog, pečenog kestenja, mošta i mladog vina, a ove je godine ispečeno oko 200 kg kestenja.
Istovremeno, mnogobrojne udruge, domaće radinosti i obrazovne institucije su prezentirale svoje djelatnosti i proizvode na uređenim štandovima u jesenskom „štihu“, prilikom čega su odabrani najljepše uređeni štandovi.
Najuređenijim štandom proglašen je štand Dječjeg vrtića Maslačak, drugo mjesto pripalo je Udruzi Peski-Art Đurđeva, a treće Udruzi žena s bolestima dojke Narcise.
Za dobar glazbeni ugođaj pobrinuli su se Marko Osmanović i Dinko Likar, a u sklopu ove manifestacije posjetitelji su mogli razgledati i post mortem izložbu fotografija Josipa Mandića i Marijana Slunjskog u organizaciji Foto kino kluba Picok Đurđevac pod nazivom Đurđevac u oku, srcu i objektivu.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button
Skip to content
  • https://matrix-server.hr:8082/podravskiradio
  • Podravski Radio 87.6MHz
  • Radio