Novosti

Župan Darko Koren otvorio izložbu slika poznatog crnogorskog umjetnika Dimitrija Popovića

U Područnoj školi Bakovčica, župan Darko Koren otvorio je izložbu slika svjetski poznatog crnogorskog umjetnika Dimitrija Popovića. Organizator izložbe bio je koprivnički Mjesni odbor Bakovčica, na čelu s Radovanom Kneževićem, a otvorenju su prisustvovali i veleposlanik Crne Gore u Hrvatskoj Boro Vučinić, prvi savjetnik u Veleposlanstvu Crne Gore u Hrvatskoj Milovan Lučić te zamjenik koji obnaša dužnost koprivničkog gradonačelnika Mišel Jakšić sa suradnicima.
Pokrovitelj izložbe bila je Koprivničko-križevačka županija, a u kulturno-umjetničkom dijelu programa tradicionalne hrvatske i crnogorske pjesme izvela je Udruga prijatelja kulture „Vlado Dolenec“ Koprivnički Bregi.
Prilikom predstavljanja svoje izložbe, Popović je kazao kako je odabrao djela uskrsne tematike te je izrazio zadovoljstvo što izlaže upravo u Bakovčici, a s njim se složio i župan Koren koji je dodao: „Prihvaćajući pokroviteljstvo nad ovim kulturnim događajem željeli smo dati doprinos duhu zajedništva, koje ovaj današnji susret simbolizira na najbolji mogući način. Hrvatska i Crna Gora imaju mnoge dodirne točke i veseli me što ćemo razgovarati o mogućnostima daljnje suradnje.“
Nakon otvorenja izložbe delegacija Veleposlanstva Crne Gore i domaćini su se zajedno sa brojnim uvaženim gostima, nakon prigodne zakuske, uputili u obilazak Muzeja prehrane i naše najveće prehrambene tvrtke.
 
 
(foto:  kckzz.hr)

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live