Novosti

Župan Darko Koren sudjelovao na online konferenciji INTERREG projekta ECO Operation

Župan Darko Koren je prisustvovao početnoj konferenciji otvaranja INTERREG projekta ECO Operation čiji je domaćin bila Srednja škola Prelog. Konferencija je zbog epidemioloških okolnosti održana u virtualnom okruženju, a riječ je o projektu koji je osmislila Gimnazija Fran Galović Koprivnica u partnerstvu s mađarskom Gimnazijom Csurgo te sa Srednjom školom Prelog uz tehničku potporu PORA-e i REDEA-e, razvojnih agencija Koprivničko-križevačke i Međimurske županije.
„Drago nam je što naša Gimnazija Fran Galović kao prvi partner sudjeluje u ovom hvalevrijednom projektu usmjerenom na valorizaciju i popularizaciju bioraznolikosti pograničnog prostora. Gimnazija već dugi niz godina provodi razne europske projekte na čemu čestitam vodstvu škole i svima koji su u realizaciju istih uključeni“, kazao je uvodno župan.
Dodao je kako Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Koprivničko-križevačke županije također provodi sličan projekt pod nazivom Škola uz rijeku koji se odvija na području ušća Mure u Dravu kod Legrada.
Prisutnima se obratio i ravnatelj Gimnazije Fran Galović Koprivnica Vjekoslav Robotić koji je kazao kako uz razvijanje svijesti o važnosti očuvanja prirode, jedan od glavnih ciljeva projekta je i umrežavanje kroz učenje, istraživanje i druženje učenika i nastavnika svih triju škola.
Konferenciji su prisustvovali i zamjenik župana Ratimir Ljubić te pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, znanost, sport i nacionalne manjine Ana Mušlek. Spomenimo na kraju kako je ukupna vrijednost projekta 241.870,00 eura, a provodit će se do kraja iduće godine.

Povezani članci

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live