Novosti

Župan i zamjenici na tradicionalnom prijemu okupili predstavnike vjerskih zajednica

U Domu za starije i nemoćne osobe u Koprivnici župan Darko Koren, zamjenici župana Darko Sobota i Ratimir Ljubić te predsjednik Županijske skupštine Željko Pintar održali su tradicionalni prijem za predstavnike vjerskih zajednica s područja Koprivničko-križevačke županije.
Župan je u svoje ime, kao i u ime zamjenika i predsjednika Županijske skupštine, okupljenima zahvalio na iznimnoj suradnji vjerskih zajednica i Županije, poželjevši im mnogo zdravlja, sreće i uspjeha u 2018. godini.
„Godina iza nas bila je prilično zahtjevna i turbulentna, no vjera i zajedništvo pomogli su nam da prevladamo sve prepreke koje su bile pred nama, a upravo su to i preduvjeti za izgradnju bolje budućnosti. Hvala vam na svemu što činite za dobrobit naših građana, a naša je uloga da vam u tome pomognemo i financijski. Nadam se kako ćemo ove godine još bolje surađivati na tom polju i zajednički ostvariti planirane ciljeve.“, kazao je župan, dodavši kako se nada i više ovakvih susreta i zajedničkih druženja.
U ime biskupa Varaždinske biskupije monsinjora Josipa Mrzljaka pozdrave je uputio dekan koprivničkog dekanata velečasni Leonard Markač te zahvalio Županiji na podršci i razumijevanju.
Prigodne riječi u ime biskupa Bjelovarsko-križevačke biskupije monsinjora Vjekoslava Huzjaka uputio je dekan križevačkog dekanata velečasni Stjepan Soviček.
Dekan đurđevačkog dekanata Mladen Gorupić također je uputio zahvale Županiji na dosadašnjoj suradnji, uz želje za još bolju u narednom razdoblju, te kazao: „Mnogo toga ovisi o kvaliteti naše suradnje, a materijalna nam je pomoć prvenstveno potrebna u smislu obnove sakralnih objekata. Želja ima mnogo, nadam se kako će se neke od njih i ostvariti, a svima vam od srca želim prvo zdravlja u novoj godini, pa onda i svega ostaloga.“
Biskup Križevačke grkokatoličke biskupije Nikola Kekić u svom je obraćanju govorio o ulozi vjere u ljudskom životu.
Nakon uvodnih obraćanja, biskup Kekić izrekao je blagoslov, a prijemu su još prisustvovale pročelnica Službe ureda župana Melita Ivančić, pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, znanost, sport i nacionalne manjine Ana Mušlek te ravnateljica Doma za starije i nemoćne Vesna Križan.

Povezani članci

Back to top button
Skip to content
  • https://matrix-server.hr:8082/podravskiradio
  • Podravski Radio 87.6MHz
  • Radio