Novosti

Župan i zamjenici obišli radove na županijskim cestama

Župan Darko Koren, zamjenici župana Darko Sobota i Ivan Pal te ravnatelj Županijske uprave za ceste Dragutin Guzalić obišli su završene radove na županijskim cestama na području Općina Sokolovac i Novigrad Podravski financirane iz proračuna Županijske uprave za ceste.
Na području Općine Sokolovac radi se o županijskoj cesti 2181 iz smjera Sokolovca prema Srijemu gdje je obnovljen kolnik dužine 1200 metara, a vrijednost investicije bila je 351.495,00 kuna.
Osim spomenutih radova, u Javorovcu na području Općine Novigrad Podravski obnovljen je kolnik dužine 800 metara, a radove ukupne vrijednosti 362.708,89 kuna izveo je PZC Bjelovar d.o.o. Riječ je o projektu koji je 2013. godine započeo na području Općine Novigrad Podravski, a do sada je obnovljeno preko 4 tisuće metara dotrajalog kolnika. Načelnik Općine Novigrad Podravski Mladen Mađer zahvalio je županu i Županijskoj upravi za ceste, a obišlo se i 700 metara preostalog kolnika za sanaciju čime će cijeli projekt biti završen.
Osim obnovljenih kolnika, u ovom investicijskom ciklusu na području Općine Rasinja blizu Duge Rijeke sanirano je i jedno od najkritičnijih klizišta ukupne vrijednosti 186.210,75 kuna. Naime, ovo klizište nastalo je 2014. godine uslijed velikih oborina i otapanja snijega, a danas je najavljeno kako su ugovoreni i radovi za sanaciju klizišta u Paunovcu čiji se početak radova očekuje uskoro.
Župan je iskazao zadovoljstvo realiziranim ulaganjima te istaknuo kako se unatoč značajno smanjenom proračunu ŽUC-a obnavljaju i održavaju ceste na području Županije sukladno prioritetima.
Služba ureda župana

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back to top button
Skip to content