Novosti

Župan i zamjenici posjetili koprivničko rodilište i Hitni bolnički odjel

Župan Darko Koren, zamjenici župana Darko Sobota i Ratimir Ljubić te ostali suradnici u utorak, 2. siječnja tradicionalno su posjetili rodilište i Hitni bolnički odjel Opće bolnice u Koprivnici.
Župan i suradnici prvo su se uputili na Hitni bolnički odjel, gdje su ih dočekali ravnatelj Opće bolnice Mato Devčić, zamjenica ravnatelja Biljana Marković, glavna sestra bolnice Ružica Evačić, voditeljica Hitnog bolničkog odjela Dijana Osman zajedno s glavnom sestrom Odjela Marinom Friščić te ostali djelatnici.
Voditeljica Osman tom je prilikom župana i suradnike upoznala sa situacijom na Odjelu, kazavši kako je prosjek dolazaka pacijenata oko 60-tak dnevno. Početkom ove godine, odnosno krajem prošle, zabilježeno je znatno manje povreda od pirotehničkih sredstava u odnosu na ranija razdoblja, a u novogodišnjoj noći bilo je 17 pacijenata. Voditeljica Osman, ujedno i specijalistica hitne medicine, također je najavila kako se ove godine planira organizirati 2. Simpozij hitne medicine povodom 15. obljetnice rada Odjela, koji je prvi takvog tipa u Hrvatskoj i radi po principu bolničke hitne službe. Simpozij je zamišljen na način da se pozovu svi objedinjeni hitni bolnički odjeli iz državne, a uz brojna predavanja, održat će se i radionice vezane uz rad liječnika i medicinskih sestara.
Nakon obilaska Hitnog bolničkog odjela, župan i suradnici uputili su se u rodilište, gdje su ih dočekali voditelj Odjela za ginekologiju Ivica Stanišić, koji je pojasnio kako je djevojčica Eden koju je rodila Elizabeta Husak iz Đurđevca prva beba koja je došla na svijet u 2018. godini, i to 1. siječnja u 21:30 sati, a već 2. siječnja stigle su još dvije djevojčice.
Župan i zamjenici rodiljama su čestitali na prinovama, poželjeli im sve najbolje u novoj godini te ih darivali prigodnim poklonima.

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live