Novosti

Župan i zamjenik Pal prisustvovali vježbi spašavanja i evakuacije na Danici

U Koprivnici je provedena praktična vježba postupka u slučaju izvanredne situacije, a kojoj je prisustvovao župan Darko Koren zajedno s zamjenikom župana Ivanom Palom i stručnim suradnikom za zaštitu i spašavanje Stjepanom Behinom.
U razrađenom planu vježbe, pretpostavljeni scenarij polazi od izbijanja požara na motoru kompresora u kompresorskoj stanici nakon čega je uslijedilo istjecanje amonijaka.
Cilj provedene vježbe je bila priprema sudionika na učinkovito i organizirano izvođenje zadataka pomoći, zaštite i spašavanja te osposobljavanje, provjera i ocjenjivanje pripremljenosti djelatnika. Tijekom izvođenja vježbe provedene su mjere sigurnosti i zaštite svih sudionika i prisutnih promatrača, kao i mjere sprječavanja zagađenja okoliša.
Vježbom je također upotpunjeno obilježavanje Međunarodnog dana civilne zaštite i Dana civilne zaštite RH uz prisutnost županijskog vatrogasnog zapovjednika Zvonimira Habijana, pročelnika Područnog ureda Koprivnica DUZS Ivana Kramarića, voditelja županijskog centra 112 Koprivnica Romana Sabola i zapovjednika Javne vatrogasne postrojbe Koprivnica Slavka Lakuša.
 
Izvor slike: Službene stranice KC-KŽ županije

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live