Novosti

Župan i zamjenik Pal prisustvovali završnoj konferenciji projekta „Hoću biti vješt(đ)ak“

U prostorima Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije održana je završna konferencija projekta „Hoću biti vješt(đ)ak“ na kojoj su ujedno prezentirane provedene projektne aktivnosti.
Na početku konferencije predsjednik županijske Obrtničke komore Zvonko Pecikozić istaknuo je kako je nositelj ovog projekta Obrtnička komora Koprivničko-križevačke županije te ujedno zahvalio partnerima, PORI Razvojnoj agenciji Podravine i Prigorja i Obrtničkom učilištu POUKA te ostalima koji su pomogli u provođenju ovog hvalevrijednog projekta. Dodao je kako se provođenjem ovih i sličnih projekata osigurava kvalitetan rad županijske Obrtničke komore te kako se kroz programe doprinosi razvoju obrazovanja i gospodarstva u Županiji.
U ime učilišta POUKA sve okupljene pozdravio je tajnik županijske Obrtničke komore Božo Barać koji je iskazao zadovoljstvo što je završen još jedan u nizu projekata koji služe za boljitak Županije te dodao kako je vrijednost ovog projekta u tome što ima puno učinaka, a sa malo sredstava.
Zahvalu svima na podršci ovom projektu te suradnji uputila je ravnateljica PORE Razvojne agencije Podravine i Prigorja Melita Birčić te ujedno istaknula kako je ovaj projekt prijavljen na jedan od prvih natječaja iz Europskog socijalnog fonda.
Sve okupljene pozdravio je i župan Darko Koren te tom prilikom pohvalio projekte i sadržaje županijske Obrtničke komore koji za cilj imaju unaprjeđenje gospodarstva Županije, posebice u segmentu malog poduzetništva i obrta:
Zaista me veseli svaki ovakav projekt u kojem sudjelujemo ili svjedočimo u Obrtničkoj komori. Prepoznali smo Komoru kao nešto vrijedno, a unazad nekoliko godina to financijski i podupiremo kroz određene programe.“
Župan je naglasio i važnost ovog projekta s obzirom da povećava motivaciju učenika za upis u deficitarna zanimanja te ujedno čestitao nositelju i projektnim partnerima na provedbi projekta.
Sve aktivnosti u sklopu projekta predstavila je projektna asistentica Kristina Kovač koja je navela kako su provedene motivacijske radionice za učenike osnovnih škola i njihovih roditelja, u županijskim strukovnim školama održana je prezentacija „Cjeloživotno obrazovanje u obrtništvu“, a organiziran je i posjet 18. Obrtničkom i gospodarskom sajmu u Križevcima. Ukupno je održano 27 radionica za 789 učenika osmih razreda te 18 motivacijskih radionica za 505 roditelja, a projekt ukupne vrijednosti 228.626,73 kuna sufinanciran je sredstvima iz Europskog socijalnog fonda u okviru natječaja „Obrazovanje za poduzetništvo i obrt“.
U sklopu konferencije ujedno je potpisan i sporazum o suradnji županijske Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije i Obrtničkog učilišta Pouka s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, a konferenciji su prisustvovali i zamjenik župana Ivan Pal te pročelnica Službe ureda župana Melita Ivančić.

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live