Novosti

Župan i zamjenik Sobota održali prijem za orače Sašu Višaka i Zorana Radičeka

Župan Darko Koren zajedno sa zamjenikom Darkom Sobotom održao je prijem za najuspješnije orače na 14. Državnom natjecanju u oranju traktorima Sašu Višaka i Zorana Radičeka.
Naime, Saša Višak osvojio je prvo mjesto u kategoriji plugova ravnjaka dok je Zoran Radiček osvojio drugo mjesto u kategoriji plugova premetnjaka, a ovim uspješnim rezultatima Koprivničko-križevačka županija osvojila je ekipno prvo mjesto.
Važnost ostvarenih rezultata na održanom državnom natjecanju posebno je naglasio župan te ujedno čestitao oračima na ostvarenom uspjehu.
Dodao je kako su orači pokazali jedan kontinuitet u rezultatima te se osvrnuo na ulaganja Županije s posebni naglaskom na kupljene plugove. Naime, Županija je 2009. godine u cijelosti platila troškove nabave i donirala Udruzi orača Koprivničko-križevačke županije natjecateljski plug ravnjak, a ove godine nabavljen je i plug premetnjak.
Ne postoji baš puno udruga koje su toliko aktivne i zaista ozbiljno obavljaju tu svoju misiju zbog koje su i osnovane. Ne postoji ni puno udruga koje imaju takve rezultate pa sukladno tome imate punu i bezrezevnu podršku Županije u puno smislu,“ zaključio je župan te zahvalio Udruzi orača na trudu koji ulaže i poželio puno uspjeha na nadolazećem 63. Svjetskom natjecanju u oranju koje će se održati u Engleskoj, a na kojem će kao predstavnik Republike Hrvatske nastupiti Saša Višak.
Prijemu je prisustvovao i predsjednik Udruge orača Koprivničko-križevačke županije Darko Novotni koji se osvrnuo na odlične rezultate ostvarene na državnom natjecanju u oranju te zahvalio Koprivničko-križevačkoj županiji na potpori.
Zahvalu na prijemu i na kupnji pluga premetnjaka uputio je i Zoran Radiček, orač koji je osvojio drugo mjesto na 14. Državnom natjecanju u oranju traktorima ukratko osvrnuvši se na održano natjecanje te istaknuvši kako „bez novih plugova ne bi bilo ni ovako dobrih rezultata“.
Na kraju prijema, župan je Zoranu Radičeku uručio zahvalnicu za promociju Koprivničko-križevačke županije i osvojeno 2.  mjesto na državnom natjecanju u oranju u kategoriji plug premetnjak, a u ime Saše Višaka, zahvalnicu za promociju Koprivničko-križevačke županije i osvojeno 1. mjesto na državnom natjecanju u oranju u kategoriji plug ravnjak primio je predsjednik županijske Udruge orača Darko Novotni.
 

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live