Novosti

Župan i zamjenik Sobota podržali akciju „Zdravlje se gradi srcem“

Na središnjem trgu u Koprivnici jedanaestu godinu zaredom održano je tradicionalno Belupovo mjerenje zdravlja pod nazivom „Zdravlje se gradi srcem“, koje su uz brojne građane podržali i župan Darko Koren te zamjenik župana Darko Sobota.
U pet mini liječničkih ordinacija mjerili su se krvni i očni tlak, razina šećera i masnoća u krvi te se procjenjivao rizik od osteoporoze, a u ljekarničkom savjetovalištu magistri farmacije pregledavali su kožu lica te dijelili savjete o pravilnoj njezi. Bogat je program pripremljen i za najmlađe, koji su s Linom bojali slikovnice te kroz igru gradili novu Belupovu tvornicu, a najspretniji su osvojili i slatke nagrade. Udruga volontera Podravke – PULS u suradnji s Udrugom osoba s invaliditetom „Bolje sutra“ grada Koprivnice prikupljala je donacije za ljuljačku za djecu u invalidskim kolicima, koja se planira postaviti na igralištu na Trgu kralja Zvonimira u Koprivnici.
Župan Koren pohvalio je Belupovu inicijativu, kao i sve one koji redovito kontroliraju svoje zdravlje, te se osvrnuo na važnost nove tvornice čije se otvorenje očekuje u svibnju: „ Belupo je jedan od najvažnijih brandova Koprivničko-križevačke županije, a i cijele Hrvatske, te smo i više nego zadovoljni što će realizirati jednu od najznačajnijih greenfield investicija u području farmaceutike, gradnju nove tvornice lijekova, koja je vrijedna 530 milijuna kuna te će osigurati stotinjak radnih mjesta. Mi smo mala županija, a sama činjenica da imamo toliko razvijeno gospodarstvo, predvođeno Podravkom, Belupom i drugim tvrtkama, čini nas iznimno ponosnima.“
Za okrjepu su bili zaduženi Podravkini majstori kulinarstva koji su ponudili zdrave napitke, a važno je spomenuti kako je cilj ovog događanja ukazati građanima na sretnu stranu zdravlja i važnost preventivnih pregleda, što je pravi put prema zdravom načinu života i pozitivnim osjećajima.

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live