Novosti

Župan Koren i zamjenik Pal održali prijem za predavače Zimske škole folklora

Povodom početka Zimske škole folklora koja se ove godine održava u Koprivnici u periodu od 3. do 12. siječnja župan Darko Koren zajedno sa zamjenikom Ivanom Palom održao je prijem za predavače ovogodišnje škole.
Sve prisutne uvodno je pozdravio župan Koren naglasivši pri tom važnost ove škole te svima poželio puno uspjeha u daljnjem radu.
U ime županijske Zajednice kulturno-umjetničkih udruga prisutnima se obratila predsjednica Nada Šešić izrazivši pri tom zadovoljstvo što je ova škola posvećena i organizira se  „povodom desete obljetnice smrti  poznatog hrvatskog etnologa i osnivača škole dr. Ivana Ivančana“. Na kraju je posebno zahvalila Županiji koja je podržala ideju da se ova škola ponovno održi na području Koprivničko-križevačke županije kao i svima ostalima na sudjelovanju i doprinosu u organizaciji.
O samom programu i aktivnostima škole govorio je etnolog i voditelj Zimske škole folklora Andrija Ivančan koji je predstavio ovogodišnje predavače škole zahvalivši potom Županiji na podršci riječima: „Zahvaljujem na ovom prijemu što posebno govori da Županija brine o nama i hvala Vam što nam uvijek pružate podršku u svim našim manifestacijama“. Pored toga, osvrnuo se i na tradicijsku kulturu koja je „neizostavan dio kulture svakog naroda“ kao i na povijest škole koja datira još od 1963. godine i to „s ciljem educiranja voditelja grupa i potencijalnih voditelja koji će raditi i širiti našu tradiciju i kulturu kako kod nas tako i u inozemstvu“. Voditelj Ivančan na kraju je sve pozvao na završni koncert Zimske škole folklora koji će se održati 12. siječnja 2017. godine u dvorani „Domoljub“ u Koprivnici.
Organizator ove škole je Hrvatska matica iseljenika, a ove godine sudjeluje čak 110 polaznika i to iz Bosne i Hercegovine, Mađarske, Makedonije, Njemačke, Sjedinjenih Američkih Država, Republike Srbije, Švicarske kao i iz cijele Hrvatske. Prijemu je prisustvovala i pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, znanost, sport i nacionalne manjine Branka Cuki, viša savjetnica za kulturu, udruge, nacionalne manjine i sport Vesna Peršić Kovač te tajnica Zajednica kulturno-umjetničkih udruga Koprivničko-križevačke županije Zrinka Roksandić.

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live