Novosti

Župan Koren obišao Renesansni festival i turističko-kulinarsku manifestaciju „Kaj su jeli naši stari?“

Na koprivničkim Gradskim bedemima u tijeku je 14. po redu Renesansni festival, jedna od najznačajnijih turističko-povijesnih manifestacija u Koprivničko-križevačkoj županiji , koja je okupila gotovo 1300 povijesno kostimiranih izvođača iz 12 europskih zemalja. Najveći srednjovjekovni festival u Hrvatskoj i ove godine podupire Koprivničko-križevačka županija kao jedan od pokrovitelja, a prostor festivala su obišli župan Darko Koren, saborski zastupnik i izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora Damir Felak te načelnik Općine Gola Stjepan Milinković.
Manifestaciji posebnu vrijednost daje stotinjak podravskih, hrvatskih i inozemnih obrtnika koji su od zaborava spasili stare zanate te brojni ugostitelji koji su razvili originalnu renesansnu gastronomsku ponudu, a u sklopu festivala pod pokroviteljstvom Podravke održana je i tradicionalna kraljevska gozba s renesansnim delicijama koje su uzvanicima prezentirali Podravkini promotori kulinarstva.

Župan Darko Koren posjetio je i turističko-kulinarsku manifestaciju „Kaj su jeli naši stari?“ u Vrbovcu. Manifestacija ima dugu tradiciju , a ove se godine održava 39. puta po redu i iznova posjetiteljima nudi lokalne gastronomske specijalitete koji su spravljani po starinskim recepturama.
S gastronomskom ponudom manifestacije upoznali su se i saborski zastupnik  Davor Bernardić, general Mladen Markač, brojni gradonačelnici i načelnici te drugi uvaženi gosti.

Povezani članci

Back to top button
Skip to content