OVJE MOŽE BITI VAŠA REKLAMA
Novosti

Župan Koren otvorio izložbu Udruge hlebinskih slikara i kipara naive

Udruga hlebinskih slikara i kipara naive povodom Dana Općine Hlebine, priredila je izložbu slika i skulptura svojih članova, koju je svečano otvorio župan KKŽ Darko Koren.
U svom obraćanju okupljenima, župan je zahvalio Udruzi na predanosti očuvanju naivne umjetnosti koja je posebnost Koprivničko-križevačke županija, kao i na njezinoj promociji u zemlji i inozemstvu, istaknuvši odličnu suradnju na projektima Pisanica od srca i Alpe Adria srce naive. Župan je također uputio pozdrave gostima, predstavnicima Likovne udruge Eugen Buktenica Đenko i načelniku Općine Šolta Nikoli Cecić-Karuziću, koji su uzvratili prijateljski posjet Hlebinama.
Naime, članovi Likovne udruge Eugena Buktenice Đenko prisustvovali su 5. Međunarodnoj umjetničkoj koloniji Alpe Adria srce naive, a zatim su župan, načelnica Općine Hlebine Božica Trnski i članovi Udruge posjetili Šoltu i manifestaciju Dani Eugena Buktenice gdje su zajedno slikali u maniri naive i družili se.
Uz župana i načelnika Nikolu Cecić-Karuzića, prigodnim su se govorima obratili i predsjednik Udruge Zlatko Kolarek te načelnica Općine Hlebine Božica Trnski.
Na izložbi je izloženo 30-tak radova, a ostaje otvorena do 30. rujna.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button
Skip to content
  • https://matrix-server.hr:8082/podravskiradio
  • Podravski Radio 87.6MHz
  • Radio