Novosti

Župan Koren sa suradnicima obišao prostore Stožera zaštite i spašavanja

Župan Darko Koren i zamjenik Ivan Pal u društvu višeg stručnog suradnika za promet i poslove zaštite i spašavanja Stjepana Behina i županijskog vatrogasnog zapovjednika Zvonimira Habijana obišli su prostore Stožera zaštite i spašavanja i HGSS-a u bivšoj Vojarni u Koprivnici.
„Danas smo se okupili kako bismo Vam prezentirali s čime raspolažemo ukoliko dođe do neke nesreće“, započeo je načelnik županijskog Stožera zaštite i spašavanja zamjenik župana Pal te dodao kako se unazad nekoliko godina oprema Stožera značajno povećala zahvaljujući europskim projektima. O budućim planovima napomenuo je kako je Županija nedavno aplicirala na projekt „Upravljanje kriznim situacijama s ciljem očuvanja i zaštite okoliša u pograničnom području – CIDER” u kojem naša Županija sudjeluje kao partner, u vrijednosti 153 tisuće eura za kupnju plutajućih i vanjskih brana, apsorbenata, ronilačkih setova, dronova i sl. Isto tako, istaknuo je kako Stožer trenutno raspolaže s dovoljno opreme u slučaju nesreće i od toga izdvojio spremnike za vodu, ležajeve te novog spasilačkog čamca marke „Waley“ kojeg je financirala Koprivničko-križevačka županija. Osvrnuo se i na ulogu vatrogasaca o kojima je rekao: „Ono što je zaista vrlo ozbiljno u Hrvatskoj su vatrogasci i moramo im biti zahvalni za sve njihove doprinose“.
Zadovoljstvo organizacijom i radom Stožera izrazio je i župan Koren posebno istaknuvši vrijednost i značaj ovih prostorija i opreme, jer „smo nažalost u posljednjih godina vrlo često svjedoci potreba za intervencijama, prije svega u poplavama“ te dodao: „Zahvaljujem se županijskom vatrogasnom zapovjedniku Habijanu i svim članovima Stožera koji se trude biti uvijek spremni i koji nas štite“.
O samoj opremi prostorija Stožera i HGSS-a govorio je viši stručni suradnik za promet i poslove zaštite i spašavanja Behin koji je naglasio kako Stožer raspolaže s kuhinjom, agregatima Hrvatske vatrogasne zajednice te spremnicima sa vodom. Isto tako, istaknuo je da se planira nabaviti još vozila, čamaca te rezervna oprema kao i još jedna prostorija za odlaganje opreme. Za kraj je dodao da je tim Stožera i HGSS-a  „spreman za sve nevolje“.
Valja napomenuti da je jedan dio potrebne opreme u Vojarni u vlasništvu Društva Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije, a u spremnosti su ekipe kao i stanice kojih ima ukupno jedanaest. Pored toga, sadašnja HGSS Stanica Bjelovar uskoro prelazi u HGSS Stanica Koprivnica koja će pokrivati područje Koprivničko-križevačke županije, odnosno 3 grada i 22 općine.

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live