Novosti

Župan na sastanku u Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova Europske unije

U Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova Europske unije  održana je informativna radionica vezana uz dodjelu bespovratnih sredstava iz Prioritetne osi 10 – Tehnička pomoć Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.

Uoči početka informativne radionice održan je redoviti mjesečni sastanak ministra Tomislava Tolušića sa županima i regionalnim koordinatorima, a kojem su prisustvovali i župan Darko Koren te ravnateljica PORE Razvojne agencije Podravine i Prigorja Melita Birčić.

Županima i regionalnim koordinatorima prezentirano je kako uštedjeti pomoću peleta na cijeni energije, a direktor Hrvatskog drvnog klastera Marijan Kavran prezentirao je stanje drvnog sektora u Hrvatskoj. Prikazana je i induktivna lista bolnica sukladno Pozivu „Ulaganje u dnevne bolnice/jednodnevne kirurgije“ kao i natječaj te podaci o natječaju „Promicanje održivog korištenja prirodne baštine u nacionalnim parkovima i parkovima prirode.“

Na sastanku je zaključeno kako se za projekte financirane sredstvima Europske unije izravno primjenjuju direktive sukladno Uputi Ministarstva gospodarstva, a do usklađenja sa Zakonom o javnoj nabavi s direktivama. Pored toga, zaključeno je da će se kod ograničenih postupaka dodjele EU sredstava dokumentacija slati i korisnicima i regionalnim koordinatorima te da će se kontaktirati svi ravnatelji bolnica kako bi ih se što bolje pripremilo za natječaje.

Informativna radionica održana je u poslijepodnevnim satima, a cilj je bio regionalnim koordinatorima predstaviti opseg i ciljeve dodjele bespovratnih sredstava, prihvatljive aktivnosti i troškove te zahtjeve za prijavitelje kao i način provedbe projekata i izvještavanja te provjere projekta.

 

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live