Novosti

Župan na sjednici Upravljačkog odbora za izradu Nacionalne razvojne strategije

Predsjednik Vlade RH Andrej Plenković u Banskim je dvorima predsjedao prvom sjednicom Upravljačkog odbora za izradu Nacionalne razvojne strategije RH do 2030. godine, kojoj je prisustvovao i župan Darko Koren u ime Hrvatske zajednice županija.
Vlada RH osnovala je Upravljački odbor s ciljem koordinacije pripreme i praćenja provedbe Nacionalne razvojne strategije Republike Hrvatske do 2030. godine, a čine ga predsjednik Vlade i svi ministri, predstavnici Hrvatskoga sabora, Ureda predsjednice RH, Hrvatske zajednice županija, Udruge gradova u Republici Hrvatskoj, Udruge općina, Hrvatske udruge poslodavaca, Hrvatske gospodarske komore, Hrvatske obrtničke komore, sindikata više razine, Hrvatske narodne banke i Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti .
U svom obraćanju u kojemu je iznio stav jedinica regionalne samouprave, župan je napomenuo kako „Nacionalna razvojna strategija mora sadržavati sve aspekte razvoja države, s naglaskom na gospodarstvo i investicije, obzirom na to da antipoduzetnička klima koja trenutno vlada u Hrvatskoj ne ide u prilog razvoju tih sektora“. Također je dodao kako se mora poraditi na uklanjanju administrativnih i drugih prepreka, što je ključno za ostvarivanje gospodarskog rasta.
Predsjednik Vlade Plenković kazao je kako će se izradom Nacionalne razvojne strategije dugoročno planirati razvoj države te kako će to biti dokument cijele hrvatske javnosti, dok je ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac naglasila kako se izrada ovog najvažnijeg strateškog dokumenta temelji na Zakonu o sustavu strateškog planiranja i upravljanja razvojem Republike Hrvatske, koji je Hrvatski sabor usvojio 20. prosinca 2017. godine.
 
foto;  kckzz.hr

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live