Novosti

Župan održao konferenciju za medije o događanjima na Piškornici

piskor
Povodom nedavnih događanja koja su se odvijala u Regionalnom centru za gospodarenje otpadom sjeverozapadne Hrvatske Piškornica župan Darko Koren održao je izvanrednu konferencije za medije.

Župan je na samom početku naglasio kako smatra da se sve što se dogodilo u proteklih par dana temeljilo na želji stjecanja političkih poena, te se ukratko osvrnuo na dolazak ministra Slavena Dobrovića na Piškornicu istaknuvši kako je on došao u posjet odlagalištu na potpuno neprimjeren način. Isto tako, naglasio je kako je pomoćnica ministra Dobrovića, Lidija Runko Luttenberger svojim priopćenjima o opasnosti požara za zdravlje građana nepotrebno uznemirila javnost.

Župan se osvrnuo i na buduće radnje i aktivnosti Piškornice te istaknuo kako više neće biti dovoza otpada izvan granica četiri županije sjeverozapadne Hrvatske i zaključio: „Želimo da se u pravom smislu gospodari otpadom. Trudit ćemo se da Piškornica profunkcionira u što kraćem roku“.

O razlozima zapaljenja otpada na Piškornici govorio je direktor Regionalnog centra za gospodarenje otpadom sjeverozapadne Hrvatske Piškornica Mladen Jozinović koji je objasnio kako je do zapaljenja došlo zbog kemijskog procesa fermentacije pet godina starog otpada. Također, prisutne je upoznao i s radovima unaprjeđenja sigurnosne situacije na samom odlagalištu te dodao kako će se iznajmiti vatrogasno vozilo od Javne vatrogasne postrojbe Koprivnica da tamo bude 24 sata na dan, te da će se uz zaštitare koji čuvaju odlagalište postaviti i još četiri kamere za dodatan video nadzor, kao i mjerna stanica za kontroliranje kakvoće zraka .

Na kraju konferencije prisutnima se obratio i zamjenik župana Ivan Pal koji ujedno obnaša dužnost načelnika Stožera zaštite i spašavanja te naglasio kako se slaže da se dogodio veliki incident, ali ipak ne toliki kakav je plasiran medijima.

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live