Novosti

Župan održao svečani prijem za novoimenovanog biskupa Križevačke eparhije mons. Milana Stipića

Župan Darko Koren je u prostorijama Županijske uprave održao svečani prijem za novoimenovanog biskupa Križevačke eparhije mons. Milana Stipića koji je stigao u pratnji katedralnog župnika o. Mihajla Simunovića. Župan je čestitao novom biskupu Stipiću na imenovanju  uz želje da u svojem poslanju i odgovornoj dužnosti kao duhovni pastir Križevačke eparhije ispuni sve planirane ciljeve.
„Vjerujem kako ste u svojem poslanju i u novoj ulozi koju ćete obnašati već isplanirali mnogo zadataka i ciljeva, a posebno nam je drago što ste tijekom upravljanja eparhijom kao apostolski administrator u dogovoru sa Svetom Stolicom prije nekoliko mjeseci vratili sjedište Križevačke eparhije u Križevce. Na području naše županije djeluju tri biskupije i to je veliko duhovno i kulturno bogatstvo za stanovnike, a na nama je da svaki sa svoje strane brine o dobrom funkcioniranju vjerskih zajednica. Županija u okviru svojih mogućnosti svake godine sufinancira programe i projekte vjerskih zajednica te obnavlja sakralne objekte jer očuvanje kulturne baštine jedno je od temelja opstojnosti našeg naroda i tradicije. Dobili ste veliko povjerenje i siguran sam kako ćete ambicije pretvoriti u projekte koji će dati velikih rezultata u duhovnom rastu stanovnika županije“, kazao je župan čestitajući novom biskupu na imenovanju.
Biskup Stipić je uz zahvalu istaknuo odličnu dugogodišnju suradnju eparhije i Županije te naglasio kako će na svojoj novoj dužnosti raditi na duhovnom i kulturnom polju te stvaranju žive crkve kroz pastoralne i župne projekte.
Čestitkama novom biskupu su se priključili i zamjenik župana Ratimir Ljubić, pročelnica Upravnog odjel za obrazovanje, kulturu, znanost, sport i nacionalne manjine, Ana Mušlek i pročelnica Službe ureda župana Melita Ivančić, koji su biskupu Stipiću poželjeli uspjeh u radu.
Na svečanom prijemu se razgovaralo i o biskupskom ređenju koje će se održati sredinom listopada, a spomenimo kako je biskup Stipić za geslo svoga biskupskog služenja uzeo riječi ”Živjet ću i kazivat ću djela Gospodnja”.

Povezani članci

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live