Novosti

Župan okupio predstavnike Hrvatskih voda i jedinica lokalne samouprave te direktore komunalnih poduzeća

Na inicijativu župana Darka Koren i zamjenika župana Darka Sobote u prostorima Županijske uprave održan je sastanak na temu investicija u vodnokomunalnu infrastrukturu na području Koprivničko-križevačke županije. Sastanku su prisustvovali predstavnici Hrvatskih voda – zamjenik generalnog direktora Davor Vukmirić, voditelj Sektora za projekte sufinancirane sredstvima Europske unije Siniša Širac, voditeljica Sektora za podršku pripremi i provedbi EU projekata Anđa Ćurić Slunjski, direktor Vodnogospodarskog odjela za Muru i gornju Dravu Danijel Bunić te direktor Vodnogospodarskog odjela za srednju i donju Savu Davorin Piha, kao i predstavnici jedinica lokalne samouprave, dok su direktori komunalnih poduzeća iz Koprivnice, Križevaca i Đurđevca održali prezentacije projektnih investicija.
U svom obraćanju, župan je izrazio zadovoljstvo uključivanjem predstavnika Hrvatskih voda i jedinica lokalne samouprave, naglasivši kako su na sastanak pozvani i svi saborski zastupnici s područja Županije u smislu praćenja zakonodavnog okvira ove problematike, od kojih su se Damir Felak i Željko Lacković ispričali zbog obaveza.
„Ovaj radni sastanak ima za cilj prezentirati razvoj investicijskih projekata komunalnih poduzeća u Koprivnici, Križevcima i Đurđevcu, a ujedno smo dali mogućnost čelnicima lokalne samouprave da postave konkretna pitanja predstavnicima Hrvatskih voda. Smatram kako su dobili kvalitetne odgovore koji ukazuju na to da su projekti aglomeracija na ovom području u visokoj fazi pripremljenosti te da možemo računati na podršku Hrvatskih voda da se ti projekti realiziraju u određenoj dinamici, u što moramo uložiti zajedničke napore.“, kazao je župan, dodavši kako je iznimno zadovoljan sastankom kao važnim i konstruktivnim korakom prema rješavanju problematike vodnokomunalne infrastrukture na području Županije.
Zamjenik generalnog direktora Vukmirić čestitao je Županiji na inicijativi, organizaciji i provedbi sastanka, pojasnivši kako je važno ukazati na probleme s kojima se suočavaju direktori komunalnih poduzeća te naglasivši spremnost Hrvatskih voda na potrebnu podršku.
Direktor Komunalija Đurđevac Tomislav Kolarić zahvalio je Županiji na sazivanju sastanka te je kazao kako su određene probleme na svom uslužnom području riješili sami, no u nekima mole pomoć jedinica lokalne samouprave, Hrvatskih voda i Županije, kako bi se glavni projekti mogli što prije realizirati. Komunalije su nositelj projekta „Priprema projektnog prijedloga investicijskog ulaganja s ciljem cjelovitog rješavanja vodnokomunalne infrastrukture na području aglomeracije Đurđevac, Novigrad Podravski, Virje i Podravske Sesvete, na kojemu je partner Županija, vrijednog 6,3 milijuna kuna, a dosad su utrošili 5,5 milijuna što znači da je realizacija na 90% te će uskoro biti spremni za apliciranje. Vrijednost radova iznosi 253 milijuna kuna, a do kraja kolovoza ove godine planira se krenuti u postupak javne nabave.
U raspravu su se uključili načelnici općina te gradonačelnici gradova Križevaca, Koprivnice i Đurđevca, Mario Rajn, Mišel Jakšić te Hrvoje Janči, a dogovoreni su i daljnji sastanci po pitanju rješavanja vodnokomunalne problematike.
 
foto:kckzz.hr

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live