OVJE MOŽE BITI VAŠA REKLAMA
Novosti

Župan predao pet novih vozila Zavodu za hitnu medicinu Koprivničko-križevačke županije

Župan KKŽ Darko Koren, uručio je ravnateljici Zavoda za hitnu medicinu Koprivničko-križevačke županije Mirjani Hanžeković, ključeve pet novih vozila za sanitetski prijevoz, koja su ukupno vrijedna oko 1,1 milijuna kuna.
Naime, Zavod je proveo postupak javne nabave za osam vozila za sanitetski prijevoz, vrijednosti 2.258.487,50 kuna, od čega je Županija iz decentraliziranih sredstava osigurala 1.579.557,00 kuna, dok je ostatak od 678.930,50 kuna osigurao Zavod. Kao što je pojasnila ravnateljica Hanžeković, od primljenih pet vozila dva su namijenjena za sanitetski prijevoz, a tri za prijevoz pacijenata na dijalizu, dok se isporuka preostala tri vozila očekuje krajem rujna.
Župan je izrazio zadovoljstvo još jednom primopredajom vozila za županijski Zavod te je pohvalio rad njegovih djelatnika. Zavod raspolaže s 25 vozila, a kompletno obnovljen vozni park hitne medicinske službe u kojemu je vrijednost svakog vozila 530 tisuća kuna najbolje pokazuje opredjeljenje ulaganju u zdravstveni sustav.
„Zahvaljujem Županiji koja je u suradnji sa Zavodom u kratko vrijeme riješila problem dotrajalog voznog parka s kojima se suočava većina Zavoda za hitnu medicinu.“, kazala je ravnateljica Hanžeković te dodala kako su vozila opremljena prema najsuvremenijim standardima.
Osim ulaganja u vozila, Županija sufinancira i projekt Energetske obnove zgrade hitne medicine za koji je Zavod aplicirao prema Fondu za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost i ostvario 698.339,02 bespovratnih sredstava. Ukupna vrijednost projekta je 1.409.811,34 kune, od čega će Županija financirati obnovu zgrade u iznosu od 500 tisuća kuna.
Primopredaji novih vozila, prisustvovao je i zamjenik župana Ratimir Ljubić, ravnatelji županijskih ustanova, županijski pročelnici te djelatnici Zavoda.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button
Skip to content
  • https://matrix-server.hr:8082/podravskiradio
  • Podravski Radio 87.6MHz
  • Radio