Novosti

Župan prisustvovao 44. sjednici Izvršnog odbora Hrvatske zajednice županija

Župan Darko Koren prisustvovao je 44. sjednici Izvršnog odbora Hrvatske zajednice županija koja je ovog puta održana u Šibeniku.
Na sjednici se raspravljalo o smjeru regionalnog razvoja Republike Hrvatske kao i o aktualnim temama u zdravstvu, a vezano uz Pravilnik o specijalističkom usavršavanju doktora medicine. Ujedno je prihvaćena i Deklaracija o važnosti političkog uvažavanja i suradnji župana unutar Zajednice kojom se naglašava nužnost suradnje i dijaloga na regionalnoj razini koja treba biti vođena za dobrobit građana, a ne političkom orijentacijom članova izvršne vlasti.
Jedna od tema sjednice bila je i rasprava i analiza Plana gospodarenja otpadom Republike Hrvatsku koju su inicirale Koprivničko-križevačka i Zagrebačka županija, a koju je pobliže prezentirao predsjednik Grupacije centara za gospodarenje otpadom pri Hrvatskoj gospodarskoj komori Mladen Jozinović ujedno i direktor Regionalnog centra za gospodarenje otpadom „Piškornica“. Osvrnuo se na Zakon o održivom gospodarenju otpadom, uvjete koje Republika Hrvatska mora ispuniti u području gospodarenja otpadom kao i na trenutno stanje centara za gospodarenje otpadom na području Republike Hrvatske, a tim je povodom župan Darko Koren istaknuo kako je teško u kratkom vremenskom razdoblju realizirati novi plan gospodarenja otpadom i kako se upravo zbog toga ne povlače sredstva Europske unije.

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live