Novosti

Župan prisustvovao Skupštini Proizvođačke organizacije udruga mljekara „Drava – Sava“

U Molvama je održana sjednica Skupštine Proizvođačke organizacije udruga mljekara „Drava-Sava“ na kojoj je predstavljen rad Proizvođačke organizacije u 2016. godini te su najavljene aktivnosti za 2017. godinu. Sjednici je prisustvovao i župan Darko Koren.
U radnom dijelu Skupštine, voditeljica Proizvođačke organizacije Marina Ivančan prezentirala je Izvješće o radu u prošloj godini s naglaskom na provedene aktivnosti odnosno održane sastanke Upravnog odbora kao i niz sastanaka u Ministarstvu poljoprivrede u cilju skretanja pozornosti na probleme mljekarskog sektora. Održan je i prvi sastanak Savjeta za mlijeko s ministrom poljoprivrede Tomislavom Tolušićem, a Udruga je aktivno sudjelovala i u raspravi prijedloga za donošenje Pravilnika o uređenju ugovornih odnosa u sektoru mlijeka i mliječnih proizvoda te Pravilnika o utvrđivanju sastava sirovog mlijeka.
U prošloj godini Udruga je sudjelovala na 1. poljoprivrednoj konferenciji Slavonika na Poljoprivrednom fakultetu u Osijeku, kao i na sjednici Odbora za poljoprivredu na kojoj se razgovaralo o ograničavajućim faktorima razvoja proizvodnje mlijeka u Republici Hrvatskoj. Održan je i niz susreta sa predstavnicima jedinica lokalne i regionalne samouprave te s predstavnicima udruga i poduzetnicima.
U Planu rada za 2017. godinu naglasak je stavljen na praćenje i evidentiranje kvalitete i količine proizvodnje mlijeka članova Proizvođačke organizacije svaka tri mjeseca. Udruga će pružati stručnu podršku svojim članovima u suradnji sa Savjetodavnom službom i Hrvatskom poljoprivrednom agencijom, a organizirati će se i niz edukativnih predavanja na teme za unapređenje proizvodnje mlijeka.

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live