Novosti

Župan prisustvovao svečanosti proglašenja pobjednika izbora za najbolji OPG u Hrvatskoj

U novouređenom Podravkinom restoranu “Štagelj” u sklopu Podravkinog rekreacijskog centra  održano je  svečano proglašenje pobjednika izbora za najbolji OPG u Hrvatskoj “Zlata vrijedan”. Svečanosti je ispred Koprivničko-križevačke županije prisustvovao župan Darko Koren, a dodjeli godišnje nagrade prisustvovali su i  predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković, ministrica poljoprivrede Marija Vučković, saborski zastupnici Darko Sobota i Mišel Jakšić, predsjednik Uprave tvrtke Podravka Marin Pucar sa članovima Uprave i suradnicima te brojni drugi uzvanici i gosti.
Prije svečanosti dodjele nagrada predsjednik Hrvatskoga sabora Jandroković posjetio je Podravku gdje ga je dočekao predsjednik Uprave Marin Pucar sa suradnicima. Predsjednik Jandroković je izrazio zadovoljstvo poslovnim rezultatima tvrtke u prvoj polovici 2020.godine istaknuvši kako je Podravka  jedna od najuspješnijih prehrambenih kompanija u ovome dijelu Europe.
Nakon susreta s vodećim ljudima Podravke, održana je svečanost dodjele nagrada „Zlata vrijedan“, a u ovogodišnjem izboru za najbolji OPG Koprivničko-križevačku županiju je predstavljao OPG Miroslav Hubzin iz Čabraja koji se bavi proizvodnjom mlijeka.
Najboljim OPG-om je proglašen OPG Marija Trbušića iz Krapinsko-zagorske županije, drugo mjesto osvojio je OPG PA-VITA iz Zagreba, dok je treće mjesto pripalo OPG-u Helmut Fenzl iz Varaždinske županije.
Za najbolju mladu nadu u poljoprivredi stručni žiri je izabrao Damira Orendu iz Male Črešnjevice u Virovitičko-podravskoj županiji, a čitatelji Večernjeg lista koji je i organizator dodjele nagrade, najviše glasova su dali OPG-u Željke Strgar iz Vukovarsko-srijemske županije.

Povezani članci

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live