NovostiVijesti iz Podravine

Župan sa suradnicima sudjelovao na sastanku predsjednika Vlade sa županima i ravnateljima zavoda za javno zdravstvo na temu provedbe Plana cijepljenja

Danas (04.svibnja)  održan je online sastanak  predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića sa županima, ravnateljima  zavoda za javno zdravstvo te predstavnicima Udruge gradova u Republici Hrvatskoj i Hrvatske zajednice općina na temu provedbe Plana cijepljenja. Sastanku su ispred Koprivničko-križevačke županije prisustvovali župan Darko Koren, zamjenik župana i načelnik Županijskog Stožera civilne zaštite Ratimir Ljubić i ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije Draženka Vadla.

Predsjednik Vlade kazao je kako se u narednim tjednima očekuje povećanje dinamike isporuke cjepiva protiv koronavirusa što će znatno većem broju stanovnika diljem Hrvatske omogućiti da se cijepi te je naglasio važnost  usklađenosti djelovanja  i djelotvorne provedbe Plana cijepljenja na cjelokupnom području Hrvatske.

U tom pogledu, Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije nastavlja s daljnjim planiranjem i organizacijom punktova za cijepljenje na području županije te će i iduća dva punkta u Koprivnici i Križevcima koja su planirana za subotu, 8. svibnja, biti pripremljena u skladu s najvišim organizacijskim i zdravstvenim standardima, a na njima će se u svakom gradu procijepiti po 1800 stanovnika. Županija će o daljnjim koracima u procesu procjepljivanja opće populacije raspravljati na koordinaciji Stožera koji je najavljen za  četvrtak 6. svibnja.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back to top button
Skip to content